Nickerie.Net, vrijdag 09 december 2011


Binda onthult ordinaire zelfverrijking door ex-voorzitter KKF, huidige vice-president Ameerali
Geplaatst: 08/12/2011

Paramaribo -  De handelingen van huidige VP, Robert Ameerali, in de tijd dat hij KKF voorzitter was, kan niets anders bestempeld worden als ordinaire zelfverrijking met gemeenschapsgelden. In 2004 kwamen de voorzitter van Business Support Organization Suriname (Busos) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) bij elkaar. Na een intensief gesprek besloten de heren om een samenwerking aan te gaan. In die coŲperatie zou de Busos de KKF elke maand een bedrag van SRD 10.000 betalen. Busos zou op zoek gaan naar fondsen voor de KKF en zou de organisatie van de Jaarbeurs op zich nemen. Een lucratieve deal. Beide heren ondertekenden en schudden elkaar de hand en liepen met een brede smile op het gezicht weg.

Robert AmeeraliMaar deze overeenkomst krijgt een vervelende smaak. Zo vervelend dat dit een van de redenen is dat Sham Binda ervoor kiest om het bestuur vaarwel te zeggen. Behalve dat er geen financiŽle verantwoording wordt afgelegd, blijkt achteraf dat de voorzitter van de Busos en KKF een en dezelfde persoon zijn, namelijk Robert Ameerali. Dit kwam naar voren tijdens een lezing van Kenniskring dinsdagavond in het Lalla Rookh-gebouw, waarbij Sham Bina, kandidaat-voorzitter van de KKF de inleider was.
Het gebouw van de KKF in Nickerie is gehuisvest in een pand, waarvoor er elke maand huur wordt betaald. Bij nasporen komt de groep Binda erachter dat het pand waarin KKF Nickerie is gevestigd aan een zekere Robert Ameerali toebehoort.
Een van de aanwezigen sloeg aan het calculeren en kwam erachter dat de voorzitter van de Busos de afgelopen jaren heel veel geld heeft gezien. Zo blijkt dat Busos met alleen het organiseren van de Jaarbeurs SRD 200.000 opstrijkt. Dit geld genereert zij alleen met de kaartenverkoop. Standgeld is daarbij niet opgeteld.

Binda beloofde aan de aanwezigen opheldering van al deze dubieuze zaken. Hij wilde ook weten hoe de financiŽle huishouding eruit ziet. Wat is met de financiŽle middelen gebeurd, vroeg hij zich af. Toen hij als bestuurslid geen antwoord op deze vragen kon krijgen, bedankte het lid in 2007. Eenmaal gekozen, wil Binda de financiŽle administratie helemaal blootleggen. Dit zal hij transparant doen, zodat een ieder weet hoe het KKF-bestuur is omgegaan met geld dat onder zijn beheer was.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS / FOS Network

09-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics