Nickerie.Net, vrijdag 09 december 2011


Rozendaal woont herdenkingdienst 8 december bij

Nickerie - Ruben Rozendaal op 8 mei in Boxel. Hij moest ondersteund worden om naar binnen te kunnen gaan. Tot grote verrassing van velen die aanwezig waren in de Alfonsuskerk bij de herdenking van de moorden van 8 december 1982, was ook de verdachte Ruben Rozendaal aanwezig. Dit is in de 29 jaar herdenking voor het eerst voorgevallen. "De tijd is boomrijp nu", aldus Rozendaal op vragen van journalisten over zijn aanwezigheid vanavond bij de dienst.

Rozendaal, die een van de zestien couppleger is, zei tijdens het proces op 8 mei dat hij André Kamperveen en Fred Derby opgehaald heeft op 7 december. Rozendaal liet blijken dat hij de gang van zaken bij het ophalen van Kamperveen niet goed vond. Hij had aan zijn meerderen gezegd dat hij bij het ophalen van Derby die situatie niet meer wil hebben. Rozendaal zei dat Derby zelf heeft verteld hoe het aan toe is gegaan toen hij opgehaald werd.

De verdachte wordt drie keer per week gedialyseerd. "Ik kom net van de dialyse. Ik heb gevraagd om snel te doen, want ik wilde de dienst nog meemaken", zegt Rozendaal. Hij wilde niet veel kwijt over zijn komst in de kerk, maar hij zegt dat zaken terecht zullen komen. Rozendaal had in de rechtszaal gezegd dat hij twee mensen heeft opgehaald, maar dat hij niet wist dat ze vermoord zouden worden. "Ik ben tegen doden", aldus Rozendaal.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

08-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics