Nickerie.Net, zondag 11 december 2011


Twee Nederlandse bedrijven belast met de bouw van Manglies rijstdrogerij "Plantage Waterloo"

Nickerie - Sinds enige tijd is TKT Projects & Engineering in nauwe samenwerking met architect A.E. de Groot BNA uit Almere berokken bij de nieuwbouw van een grote fabriek ten behoeve van het drogen van rijst in het westen van Suriname.

De firma Manglie is de grootste rijstfabrikant van Suriname en bezit een groot rijst areaal in Suriname. Met de nieuwe fabriek wordt voorzien in de behoefte om veel meer rijst te kunnen drogen, voordat de rijst vervoerd kan worden naar andere streken in Zuid-Amerika en Europa. Vlakbij Nickerie zal een complete fabriek verrijzen met stookovens, silo’s en transportsystemen. De fabriekshal krijgt een afmeting van 90 meter lengte, 27 meter breedte en 30 meter hoogte.

TKT is voor dit project de hoofdconstructeur. Het ontwerp van het gebouw en de installaties worden tot in detail uitgewerkt. Er zijn een aantal specifieke randvoorwaarden waarbinnen gewerkt dient te worden. Deze zijn totaal anders dan in Europese situaties. Er is bijvoorbeeld sprake van een zeer slechte grondgesteldheid. Ook het feit dat er slechts in zeer beperkte mate heistellingen beschikbaar zijn in Suriname maakt het er niet makkelijker op. De heipalen zelf worden gemaakt van houten boomstammen die uit de tropische bossen komen uit het westelijk deel van Suriname. Dit heeft tot gevolg dat er grote logistieke complicaties zijn om de palen vanuit het oerwoud, over onverharde wegen en vervolgens dwars door Paramaribo te transporteren naar het 300 km verderop gelegen Nickerie in het westen van Suriname. Het aantal heipalen is voorlopig begroot op ruim 1500. Met een maximum van 20 palen per transport zal dit dus nog de nodige voeten in de aarde hebben!

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / TKT Almere

10-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics