Nickerie.Net, dinsdag 13 december 2011


Wakaypompen weer in werking

Nickerie - Dit zegt Richenel Small van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject aan Starnieuws. Hij zegt dat er tot nu toe één pomp in werking is gesteld, voldoende om de arealen via zwaartekracht te bevloeien. De pomp moest uitgeschakeld worden, omdat de brandstof op was.

De Wakaypompen, die voor een dag stilgelegd waren, zijn vanaf vandaag weer inwerking gesteld.

Small zegt dat er 100.000 liters brandstof was aangeleverd. Deze hoeveelheid was voldoende voor twintig dagen. Small merkt op dat het water op niveau gehouden worden waardoor de pompen niet onnodig in werking worden gesteld. Hij zegt dat de sluisdeuren van de hoogste aanvoer niet volledig geopend is. Hiervoor zal hij in contact treden met het ministerie van Openbare Werken.

Harrinanan Oemraw zegt dat de afvoersluis in de Middenstandspolder geopend is, waardoor de omliggende rijstarealen bevloeid kunnen worden. De meeste arealen in de Middenstandspolder en te Wageningen moeten het hebben van het pompgemaal van Wageningen. Dit pompgemaal heeft maar één goed draaiende pomp en de andere is defect. Hierdoor kunnen de rijstarealen niet bevloeid worden. Daarnaast zijn de hoofdlozingen dichtgegroeid.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

13-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics