Nickerie.Net, donderdag 15 december 2011


Binda: Belangenverstrengeling KKF en politiek duidelijk

Paramaribo - Sham Binda De ondernemer Sham Binda zegt niet ontevreden te zijn met de resultaten die bereikt zijn met de verkiezing die gehouden is binnen de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). "Wij hebben onze boodschap kunnen overbrengen. De kamer moet vrij zijn van partijpolitieke inmenging. Er is duidelijk sprake van belangenverstrengeling binnen de leiding van KKF", zegt Binda in gesprek met Starnieuws.

Binda zegt veel ervaring opgedaan te hebben tijdens de verkiezing. Hij en zijn team hebben ervaren dat vanuit de partijpolitiek behoorlijke druk is uitgeoefend op kandidaten. Er was openlijke inmenging van vicepresident Robert Ameerali die zich actief heeft beziggehouden met de verkiezingen. Vier van zijn kandidaten trokken zich terug, terwijl ook anderen die stand gehouden hebben, zijn benaderd om zich terug te trekken.

Zaad geplant "Wij hebben tijdens deze verkiezing een zaad geplant. Wij hebben kenbaar gemaakt dat wij transparantie willen hebben en geen inmenging van de politiek binnen KKF", aldus Binda. Hij zegt dat de samenleving deelgenoot is gemaakt van zaken die mis zijn binnen de kamer. Hij hoopt dat deze kwestie verder opgepakt zal worden.

Binda wijst erop dat er ook nieuwe kamerleden zijn gekozen. "Zij weten nu in elk geval meer over de KKF en weten waar de zere plekken zijn. Ik hoop dat ze verder gaan met het gezond maken van de kamer", zegt Binda. Hij is blij met de verkiezing van LuciŽn Naarden. Binda merkt op dat Naarden actief heeft meegedaan in zijn groep en weet wat de actiepunten zijn. Hij hoopt dat Naarden binnen de kamer de voorgenomen doelen kan realiseren. Binda hoopt dat de wetgeving aangepast wordt, zodat de organisatie van de verkiezing vlotter kan verlopen over vier jaar. Hij dringt erop aan dat in meer districten kan worden gestemd. In Nickerie heeft zijn groep de meeste stemmen behaald.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / Fos Network

14-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics