Nickerie.Net, dinsdag 20 december 2011


In elkaar geflanst bedrijf krijgt SRD 2 miljoen aan werk 
Geplaatst: 20/12/2011

Paramaribo - Het ministerie van Openbare Werken heeft op een dag SRD 2 miljoen aan werk gegund aan Cibor Adviseurs. Dit bedrijf moet 3 plannen opstellen voor het ministerie. Op 14 april dit jaar tekende de ex-directeur Roland King deze drie overeenkomsten. Volgens Asis Gajadien (NF/VHP) is dit bedrijf op 25 maart opgericht. Drie dagen daarna stuurt dit bedrijf een offerte naar het departement om twee weken daarna 3 contracten, die in totaal een waarde van SRD 2 miljoen vertegenwoordigen, te krijgen.

In de eerste deal moet Cibor een plan schrijven over hoe de kolken in de binnenstad van Paramaribo kunnen worden gereinigd. Hiervoor krijgt het bedrijf SRD 486.296. Cibor moet binnen 6 weken dit plan op papier hebben gezet.

De tweede overeenkomst zal Cibor de opdracht ‘Het opstellen van het integrale beeldbestek voor het dagelijks onderhoud van de binnenstad van Paramaribo inclusief aanbestedingsbegeleiding’ op zich nemen. De kassa van OW zit vol. Het departement van Ramon Abrahams is bereid hiervoor SRD 752. 638 te betalen. Binnen 16 weken moet deze opdracht zijn voltooid.
Aan het derde akkoord verdient Cibor het meest. SRD 802.140 krijgt het bedrijf van OW als zij binnen 16 weken het project ‘Het opstellen van een kwaliteitsplan en beleidsvisies voor de binnenstad in Paramaribo’ afrondt.

Wie de 3 overeenkomsten naast elkaar legt, merkt echter iets eigenaardig op. Hoewel de opdrachten verschillen, blijkt al snel dat de overeenkomsten vrijwel ‘copy-paste’ zijn. Alleen de leden 1 en 2, waarin de opdracht en het bedrag zijn opgenomen, verschillen. Voor de rest zijn de overeenkomsten 100% identiek.

Gregory Rijssen

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

16-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics