Nickerie.Net, dinsdag 20 december 2011


Gajadien stelt contracten OW aan de kaak

Paramaribo - Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) haalde tijdens de begrotingsbehandeling maandag diverse voorbeelden aan van dubieuze contracten die Openbare Werken (OW) heeft gesloten. Hij overhandigde stukken aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om zijn beweringen te onderbouwen.

Asiskumar Gajadien

Gajadien zei dat het om contracten gaat zoals ”het opstellen van een kwaliteitsplan en beleidsvisies voor de binnenstad in Paramaribo, het opstellen van het bestek reinigen van kolken van de binnenstad in Paramaribo, het opstellen van het integrale beeldbestek voor het dagelijkse onderhoud van de binnenstad van Paramaribo inclusief aanbestedingsbegeleiding en ga zo maar door".

Onderzoeksresultaten Het assembleelid zei dat hij de contracten die hij in zijn brievenbus gedropt kreeg, heeft onderzocht. Hij gaf de bedrijven de fictieve naam 'Onderonsje'. - Op 25 maart 2011 gaat iemand naar de Kamer van Koophandel voor een NV voor het uitoefenen van goederenhandel, export- en importbedrijf. Hij registreert snel een adviesbureau met als bedrijfsactiviteit adviezen op het gebied van organisatie, management en ruimtelijke ordening. Op 28 maart 2011, dus drie dagen later, stuurt 'Onderonsje' enkele offertes naar het ministerie van Openbare Werken. Op 14 april 2011, wordt een aantal contacten met dit bedrijf getekend van meer dan 2 miljoen SRD. Als de contracten getekend zijn en de buit is binnen, zijn de bedrijfsverantwoordelijken zich op 25 april 2011 gaan aangeven als te zijn directeur, president-commissaris en commissarissen bij de KKF. De contracten zijn getekend door de ontheven directeur van OW, Roland King.

Gajadien zei dat deze contracten zijn getekend zonder een schriftelijke aanvraag van offertes. Hoe heeft de toetsing plaatsgehad, wilde hij weten. Er was ook geen terms of reference. "Hoe is de opbouw van het bedrag? Had OW geen deskundigen om dit relatief eenvoudige werk te doen? Er is toch aangegeven hoeveel deskundigen er zijn aangetrokken op het ministerie?, er zijn nu veertien onderdirecteuren. Heeft 'Onderonsje' een vergunning van Handel en Industrie voor een ingenieursbureau? Welke documenten gaat 'Onderonsje' aanbieden aan het ministerie?", wilde Gajadien weten.

Ander contract Het ministerie heeft op 26 april 2011 ook een contract getekend met een ander bedrijf voor USD. 2.136.389 voor 'ondersteuning beleid en uitwerking van beleidsplannen op het gebied van verkeer, vervoer en ruimtelijke ontwikkelingen', welke hier in het parlement aan de orde was gekomen namelijk met Prosur.

"En voorzitter kijkt u naar de taken van Prosur en de contracten van 'Onderonsje'. Ze komen bijna overeen. Alleen moest 'Onderonsje' vier tot zes weken meer dat die 2 miljoen SRD verdienen. Minister vertelt u het parlement hieromtrent zo omstandig mogelijk. Dan zal ik verder ingaan hierop", beloofde Gajadien.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

20-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics