Nickerie.Net, dinsdag 20 december 2011


Nog geen uitspraak in zaak ex-dc Shankar
Geplaatst: 20/12/2011

Nickerie - De ex-dc van Nickerie, Bhagwatpersad Shankar, heeft geloof in onze rechtspraak. Hij verscheen gisteren samen met 6 ambtenaren Mienakoemarie K., Sewsankar L., Jogeswar N., Soebhkerem P., Jagan S. en Gangapersad B. voor de kantonrechter. Rechter Alida Johanns hoorde gisteren ook de getuige-deskundige mr. Basharat Ahmadali. Hij heeft vijf uren lang uitgebreid uitleg gegeven over hoe zaken in elkaar zitten. Volgens ex-dc Shankar heeft Ahmadali aangegeven dat het district Nickerie onder zijn periode een bloeiende tijd heeft doorgemaakt. ‘Waar er gewerkt wordt, worden er echter ook fouten gemaakt. En uit die fouten moet je lering trekken. Wanneer er operationele fouten zijn gemaakt, moeten die in werkverband gecorrigeerd worden’, aldus de ex-dc. Ook zegt Shankar dat zij vrijwel elke dag steeds weer wat bij leren. Er zijn brieven aanwezig, waarin er gesproken wordt over roverij en anarchie.

Die brieven laat Shankar voor wat het is en hij laat dat ook over aan het geweten van de briefschrijvers zelf. ‘Ik bid elke dag dat wij allemaal het goed mogen hebben in het land, dat wij met elkaar dit land verder mogen opbouwen en dat wij voor ons nageslacht en ook voor het geslacht daarna, een goed Suriname achterlaten. Elke bestuurder van het land moet zichzelf de taak stellen om de omgeving waarin hij woont, werkt en leeft, niet alleen controleerbaar te maken, hij/zij moeten eveneens ervoor zorgen dat het klimaat leefbaar is, maar bovenal beheersbaar en bestuurbaar.’

Aan de verdachten wordt knevelarij verweten alsook verduistering van gelden die zij onder hun beheer hadden. De rechter stelde aan getuige-deskundige Ahmadali twee algemene vragen. Hoe gingen zaken er aan toe voor de implementatie van het decentralisatieproces en hoe was dat daarna? Nickerie is in 2006 gedecentraliseerd. Na de uitleg van de getuige-deskundige hebben de raadslieden Kries Bhoendi, Frank Truideman, Irvin Kanhai en John Moerahoe de gelegenheid gekregen om ook vragen aan deze getuige te stellen. Hierna waren de raadslieden bereid en in staat om te pleiten. Voor de raadslieden was de uitleg die Ahmadali had gegeven heel duidelijk. Kanhai maakte nog een opmerking waarom de politie deze getuige niet uitgebreid heeft gehoord.

Volgens de advocaat heeft de politie bepaalde zaken niet begrepen. Het is ook niet eenvoudig merkte Kanhai op. Ahmadali bevestigde dat er achterstallig onderhoud nog weggewerkt moest worden. Daarvoor worden de middelen uit de districtsbegroting gehaald. Volgens Kanhai zijn de verdachten op grond van verklaringen van twee personen, B. en K., aangehouden. ‘De politie trapt in verklaringen van deze twee personen en vervolgens worden er mensen aangehouden. Er zijn in totaal 74 projecten uitgevoerd.’ Daarop zijn er geen op- en aanmerkingen volgens Ahmadali.

Op de zitting was er nog een getuige gedagvaard. Echter werd zij niet gehoord. Voor de raadslieden en voor de officier van justitie was de getuigenis van deze getuige niet meer van belang. Ahmadali was duidelijk. Het OM heeft evenwel nog behoefte om vier getuigen te horen. De rechter stelde deze zaak uit naar 18 januari. Op die dag zullen na het getuigenverhoor, de verdachten worden gehoord. De verdachten, die momenteel allemaal op vrije voeten zijn, werden aangezegd om op die datum in de rechtszaal aanwezig te zijn.

Saskia Bandhan

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

20-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics