Nickerie.Net, vrijdag 23 december 2011


Doorvoerboot omgeslagen in Nickerie

Nickerie - De zwaar beladen doorvoerboot ‘Sunriser’ is vanochtend omgeslagen bij de monding van de Corantijn- en Nickerierivier in de omgeving van het vliegveld. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bemanning bestond uit vier personen (allen Guyanezen) die zich zwemmend in veiligheid kon brengen.

Bemanningsleden van de boot bezig de goederen op te vissen.

Kapitein Moor van de boot verklaarde dat op een gegeven moment één van de twee machines uitviel. De tweede machine alleen was niet opgewassen tegen de onstuimige golven waardoor de boot omsloeg. Door de kracht van de golven werd de boot in stukken uiteengeslagen. De boot transporteerde diverse consumptiegoederen zoals energydrank, koffie, spijsolie, tomatenpasta, pindakaas bestemd voor doorvoer naar Guyana. De goederen lagen her en der verspreid op het water en door de bemanningsleden werd getracht deze met netten op te vissen.

Tijdstip verdacht Volgens informatie van het hoofd van de douane, Ponirin Martosoewito, was ongeveer US$ 80.000 aan goederen aan boord. In principe mag er tot 18.00 uur gevaren worden op de rivier, doch in dit specifiek geval had de kapitein toestemming van de douane om omstreeks 18.30 uur te vertrekken omdat de formaliteiten rond het laden enige tijd in beslag had genomen.

Bij de politie van Nickerie bestaat enige twijfel waarom de boot zich omstreeks 01.30 uur pas in de monding bevond terwijl deze reeds om 18.30 uur was vertrokken van de haven van Nieuw Nickerie. De Gewestelijke Politie Commandant Stanley Benschop verklaart dat de recherche de zaak in onderzoek heeft. Post Trade is de agent van de ‘Sunriser’ in Nickerie.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

23-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics