Nickerie.Net, vrijdag 23 december 2011


Stichting Sari opent ‘Beach shop’

Nickerie - 'Beach shop’, een craft & more winkel in Nickerie moet vrouwen versterken in hun positie en hen economisch weerbaar maken. Stichting Sari opende de zaak zaterdag aan het Corantijnstrand in Nickerie.

De feestelijke opening van de 'Beach Shop' aan het Corantijnstrand.

De winkel is bedoeld voor kansarme vrouwen uit de omgeving (Apoera, Nickerie/ Wageningen en Coronie) die nu een broodje kunnen verdienen. Zij zijn verzekerd van regelmatige afzet van hun producten en hebben een garantie voor een vast inkomen.

Veel medewerking gekregen Krishna Bajnath, voorzitter van Stichting Sari is verheugd en trots dat de winkel er staat. Zij raakt niet uitgepraat over de positieve bijdrage die is ontvangen van diverse personen en instanties. Er is enorm veel werk verzet, overal waar zij aanklopte, stonden helpende handen gereed. De bouw van de winkel is gefinancierd door de Canada fund Suriname Development, terwijl Sari moest inkomen met een eigen bijdrage.

Sheila Ketwaroo van Canada Fund legt uit dat het projectvoorstel binnen een maand werd goedgekeurd mede vanwege de aard van het project. Na de goedkeuring is het project snel gerealiseerd. De eerste steenlegging vond plaats op 19 september 2011 en drie maanden later –geheel conform voorwaarden- werd de winkel opgeleverd.

Stichting Sari mocht als eerste organisatie SRD 10.000 ontvangen van het Bureau Forum NGO. Deze organisatie stimuleert kleine producenten om hun weg naar de ‘markt’ te vinden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

23-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics