Nickerie.Net, donderdag 29 december 2011


'Winston Caldeira frustreert ontwikkeling Suriname'

Paramaribo - De directeur van Investment Development Corporation Suriname NV (IDCS), Winston Caldeira, is een gevaar voor de ontwikkeling van Suriname. Dit stelt Richard Kalloe, technisch directeur bij IDCS. “Caldeira heeft er persoonlijk voor gezorgd dat twee projecten die de regering met India had voorbereid zijn gesprongen. Het ene project was een investering van rond de US$ 8 miljoen voor nieuwe equipement voor de Melkcentrale en het andere een investering van US$ 200 miljoen voor het opzetten van een oliepalmbedrijf”, zegt Kalloe.

Foto: Richard Kalloe, technisch directeur bij IDCS

Kalloe zegt dat er aan de onderhandelingstafel al een akkoord was bereikt en dat president Desi Bouterse hiervan op de hoogte was, maar toen er getekend moest worden, wilde Caldeira niet meer, omdat de belasting volgens hem te laag was. Kalloe geeft verder aan dat als Caldeira niet weet hoe hij moet engineeren hij zich dan ook niet moet bemoeien met ontwikkelingsprojecten.

“We hebben niets aan praters. Caldeira vindt het contract met China Zhong Heng Tai niet slecht, maar wil het ook niet aanbieden aan Food Fats Fertilizer Hydrabad omdat hij anti-India en anti-ontwikkeling is”, zegt Kalloe. Hij stoort zich aan het ambtenarengedrag van Caldeira en vraagt zich af waarom de man zich met alles wil bemoeien.

“Dit land is ondanks zoveel ontwikkelingshulp en hulpbronnen niet ver gekomen, omdat ambtenaren dit land willen ontwikkelen. Nihilisme is Caldeira zijn filosofie, gepaard met betweterigheid. IDCS NV heeft door het optreden van Caldeira een grote deuk gekregen”, vervolgt Kalloe. Volgens een bron zou Caldeira tijdens onderhandelingen gezegd hebben dat Kalloe en president-commissaris Rudi Roseval smeergelden hebben ontvangen van het Indiaas bedrijf en daarom voorstander waren om de deal door te laten gaan.

Food Fats Fertilizer Hydrabad ontkent dit en volgens de bron zou Caldeira deze uitspraken alleen maar gedaan hebben om IDCS zwart te maken en de aandacht van zijn eigen handelen af te leiden. Caldeira wenst niet te reageren op de uitspraken van Kalloe of de deal met het Indiaas bedrijf. “Ik heb geen commentaar op de uitspraken van Kalloe. Als hij iets tegen mij te zeggen heeft, laat hij dat dan persoonlijk doen”, aldus Caldeira.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang / Fos Network

28-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics