Nickerie.Net, zondag 08 januari 2012


Meer toeristen, minder tours

Sharon Lang, 07/01/2012

Paramaribo - Hoewel de Stichting Toerisme Suriname (STS) heeft gemeld dat er 30.000 meer Nederlandse toeristen naar Suriname zijn gekomen, hebben niet alle actoren binnen de sector de voordelen hiervan kunnen ervaren. Ernie de Vries, bestuurslid van de Vereniging van Surinaamse Touroperators (Vestor), zegt dat binnen die sector er juist een daling is van hun clientèle. “Vorig jaar is in ieder geval geen beter jaar dan 2010 geweest. Ik denk dat de mensen minder gebruik maken van onze diensten vanwege de economische crisis in Europa.”

Drie Nederlandse toeristen struinen door Paramaribo. Het aantal vakantiegangers uit het Europese land dat Suriname bezoekt, is significant gestegen. Echter worden er steeds minder tours geboekt naar het binnenland vanwege de economische crisis.-dWT foto/Stefano Tull.

Ommekeer

Het brengen van een ommekeer in deze situatie is dus een van de missies van Vestor in 2012. De organisatie zal hiermee aanvangen bij de Vakantiebeurs in Utrecht, die van 10 tot en met 14 januari zal worden gehouden. Het is de eerste keer dat deze organisatie zal deelnemen aan de beurs. “Wij doen mee als flyer-participant en gaan actief onze boodschap aan de aanwezigen overbrengen.” In de boodschap is de doelstelling van Vestor opgenomen.

Beurs
Onze deelname aan de beurs moet leiden tot het vergroten van de bekendheid van Suriname als toeristenbestemming. “We denken dat Suriname bekend is als toeristenbestemming in Nederland, maar niets is minder waar.” Het evenement is de enige manier, waarbij binnen een korte periode veel mensen bereikt kunnen worden. Ook bestaat de mogelijkheid om zakelijke klanten te spreken en gemaakte afspraken te herzien. De eerste en tweede dag zijn alleen voor zakenrelaties. De resterende dagen zijn bestemd voor het groter publiek. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme reist speciaal voor de beurs naar Nederland af. Tijdens zijn bezoek zal hij gesprekken voeren met onder meer de pers en participanten uit de reiswereld. Met hem reizen vertegenwoordigers van twintig toerisme bedrijven mee.

Green Caribbean

Suriname zal zich op de beurs presenteren als ‘The Green Caribbean’, een natuurbestemming waar de bezoeker zich helemaal kan opladen. Volgens de Vries is niet iedereen blij met dit thema. Hij is er ook niet van overtuigd dat er een buitenlands idee moet worden overgenomen, en ziet graag dat er een unieke brand voor ons land wordt ontwikkeld.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

07-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics