Nickerie.Net, zondag 08 januari 2012


Nickerie Airport heeft groeipotentie

Beta Debidien, 07/01/2012

NIEUW-NICKERIE - “De International Nickerie Airport heeft potentie om meer vliegverkeer te accommoderen. We moeten nagaan hoe particulier initiatief hieraan invulling kan geven”, zegt Stanley Betterson, waarnemend hoofd van de Luchtvaartdienst. Volgens hem moeten landbouwers ook optimaal gebruik maken van deze gelegenheid om hun producten, die vooral aan bederf onderhevig zijn, snel te vervoeren naar bestemmingen in de regio.

Bezorgdheid Betterson zegt dat de gedachte van zijn voorganger, de vermoorde John Veira, was om het Caraïbisch gebied in het vervolg vanuit Nickerie te bevoorraden met bepaalde producten. Het vliegveld kan ook gebruikt worden om de toerismesector in het westen van het land te helpen bevorderen. Hij heeft zich georiënteerd in de nieuwe terminal dat in aanbouw is op de luchthaven te Zeedijk. Betterson wil dat bepaalde zaken voorkomen moet worden. “Onze bezorgdheid gaat voornamelijk uit naar het gebied rondom het vliegveld. Luchtvaarttechnisch bekeken, kan er gebouwd worden, maar tot een bepaalde afstand en hoogte. Daarvoor moet er altijd afstemming zijn met luchtvaartautoriteiten.” Hij merkt op dat bij Zorg en Hoop in Paramaribo de mensen geen afstemming hebben gepleegd, waardoor er nu problemen zijn met wat betreft uitbreidingsmogelijkheden van het vliegveld.

Maheshwarpersad Badal (met wit hemd) van het ministerie van Openbare Werken geeft de delegatie een rondleiding in de in aanbouwzijnde nieuwe terminal die later dit jaar wordt opgeleverd. Stangley Betterson (links) waarnemend hoofd van de Luchtvaartdienst ziet het vliegveld te Zeedijk een belangrijke plaats innemen in de ontwikkeling van Nickerie.-dWT foto/Beta Debidien .

Particulier initiatief Er zijn daarom gesprekken gevoerd met het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer om te kijken naar een manier voor het zodanig uitgeven van gronden in de buurt van vliegvelden, waardoor er geen gevaren bestaan voor zowel omwonenden als voor het vliegverkeer. Het waarnemend Luchtvaarthoofd voorspelt dat de luchtvaart in Nickerie een belangrijke betekenis zal krijgen. Airportmanager Samuel Wens ziet graag dat dit jaar het personeelstekort wordt weggewerkt. Hij heeft vergevor- derde gesprekken gevoerd met een particulier die een passagiersvliegtuig zal inzetten vanuit Nickerie naar andere bestemmingen dan het buitenland. De airportmanager zal binnenkort ook een gesprek hebben met de stedelijke brandweer om te kijken hoe ze een afdeling te kunnen accommoderen, totdat het vliegveld een eigen brandweerkorps heeft. Hij wil ook dat de nieuwe terminal vernoemd wordt naar John Veira, het voormalige hoofd van de Luchtvaartdienst.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

07-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics