Nickerie.Net, zondag 08 januari 2012


Parlementariėr Soerdjan met ontslag bij Adron

Paramaribo - Parlementariėr Lekhram Soerdjan is per 1 januari geen directeur meer van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron). Hij heeft op 15 september vorig jaar zijn ontslag bij het toenmalige bestuur ingediend. Inmiddels zit er per 1 oktober een nieuw bestuur onder leiding van Badrissein Sital.

Lekhram Soerdjan, Msc.

Soerdjan zegt dat hij de werkwijze van de regering heeft gevolgd. Hieruit blijkt dat hij vroeg of laat plaats zal moeten maken voor een nieuwe directeur. Soerdjan vindt dat de huidige regering zaken kortzichtig benadert, maar dat hij als parlementariėr de boeren zeker zal ondersteunen en voor hun rechten zal opkomen.

Hij hoopt dat Adron een betere directeur zal krijgen die in staat zal zijn om de sector naar grotere hoogten te brengen. Parlementariėr Rashied Doekhie had vorig jaar tijdens een meeting aangegeven dat Soedeschand Jairam de nieuwe directeur van Adron zou worden. Hierover wordt er momenteel niet gesproken. Recentelijk heeft Doekhie gezegd dat er een sollicitatieprocedure komt, waarbij gegadigden de mogelijkheid zullen hebben om te solliciteren naar de functie van directeur.

Lekhram Soerdjan is zeer populair onder de Nickerianen. Zijn voorlichtingsprogramma over de rijstbouw hadden in Nickerie een heel groot bereik. Bij de afgelopen verkiezingen heeft Soerdjan als individu de meeste stemmen gehaald. Afgelopen jaar heeft de huidige bestuursvoorzitter van Adron, Badrisein Sital, dit bedrijf zelfs als voorbeeld bedrijf genoemd. Parlementariėr Rashied Doekhie, die inmiddels in diverse schandalen verwikkeld is geraakt, heeft zijn afgunst tegen Soerdjans populariteit nooit kunnen verkroppen en was al meteen na de verkiezingen begonnen met het zagen aan Soerdjan's stoelpoten. Lokale media werden door Doekhie platgebeld om de heer Soerdjan in kwade daglicht te stellen. Het frustrerend beleid van Bouterse op landbouwgebied maakte voor Soerdjan onmogelijk om als directeur van Adron op lange termijn vooruit te kijken.  Soerdjan heeft eerder duidelijk gemaakt, dat hij niet de type is om op dit niveau bij de dag te leven zonder enige zekere vooruitzicht voor de volgende dag als gevolg van politieke dreigementen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang / Fos Network

08-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics