Nickerie.Net, dinsdag 10 januari 2012


Suriname als Green Caribbean op Vakantiebeurs

Utrecht - In Nederland is het weer tijd om de zomervakantie te boeken. Daarom wordt jaarlijks in januari de Vakantiebeurs gehouden in Utrecht. Er staan veel stands die reizen naar Suriname aanbieden, waaronder de Stichting Toerisme Suriname. Die richt zich onder de noemer Green Caribbean op specialistische markten.

Minister Falisi Pinas op de Vakantiebeurs van 2011Directeur Armand Li-A-Young komt met minister Falisi Pinas naar de beurs. De strategie van Suriname is dit jaar gericht op nicheproducten. Li-A-Young noemt vogelspotten, riviercruises en sportvissen. En het ecotoerisme blijft belangrijk. Minister Pinas zal een aantal samenwerkingsovereenkomsten tekenen, aldus Li-A-Young.

Massatoerisme is geen markt voor Suriname, maar de branche mikt wel op groei. En die moet voor een groot deel uit Nederland komen: "Nederland is onze grootste afzetmarkt met 65 procent. We willen zoveel mogelijk mensen uit Nederland naar Suriname halen."

Markt verbreden Traditioneel is veel bezoek uit Nederland familiebezoek. Dat wil de overheid verbreden: "Die markt willen we stabiel houden. Maar we mikken ook op vrijetijdsbesteding." Volgens Li-A-Young is Suriname goed op weg op de Nederlandse markt met goede luchtverbindingen en een groei in het aantal touroperators dat Suriname in het programma heeft.

Het toerisme levert een bijdrage aan de Surinaamse economie. Want lokale mensen moeten een groot deel van het programma voor de toeristen verzorgen: "De touroperators kunnen niet alles zelf doen." Hoewel er vaak Nederlandse reisbegeleiders meekomen, moeten ze gebruik maken van lokaal transport en voorzieningen. "Er wordt vaak een Surinaamse counterpart toegevoegd."

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / RNW

10-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics