Nickerie.Net, woensdag 11 januari 2012


Pinas: “Er moet meer in toerisme gestopt worden”

Utrecht - Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt dat de toerismesector veel beter belicht moet worden. Het budget van Stichting Toerisme Suriname is niet toereikend om het toerisme goed te kunnen promoten. Het land wordt op de beurs niet voldoende vertegenwoordigd door de sector.

Utrecht - Minister Falisie Pinas (rechts) op de Vakantiebeurs in Utrecht. (Foto: Akhiel Mahabier)

Pinas zegt aan Starnieuws dat de ‘Suriname stand’ vooruitgang heeft geboekt. De stand is verruimd en is dit jaar mooier. De bewindsman was vorig jaar ook aanwezig op de beurs. Hij vindt dat de stand niet onderdoet voor andere landen, maar dat we er nog niet helemaal zijn. “We hebben nog zoveel leuke en mooie plekken die niet tot uiting komen. Er moesten veel meer participanten zijn, waardoor Suriname veel meer toeristen kan aantrekken”, zegt Pinas.

Een praatje met participanten De bewindvoerder brengt een bezoek aan alle 17 participanten van de Suriname stand. Hij wordt warm verwelkomd. Pinas vraagt de participanten om Suriname zo goed mogelijk te vertegenwoordigen op de Vakantiebeurs. Dinsdag konden de participanten zaken doen met andere partners uit de toerismesector. Deze ‘vakdag’ duurt tot woensdagmiddag. Daarna is de Vakantiebeurs open voor het publiek.

Velen willen graag naar Suriname komen, maar vinden de ticketprijs te duur. Dit maakt de reiskosten veel te hoog, waardoor er voor een andere bestemming gekozen wordt. Bhejo Hanoeman zegt dat de ticket naar Suriname behoort tot een van de duurste ter wereld. “Het land is lekker warm en aantrekkelijk, maar als je met je gezin ernaartoe reist, moet je stevig in je zak tasten. Hierdoor houd je heel weinig geld over om de mooie natuurplekken en recreatieoorden van het land te bezichtigen. Naar India vliegen is veel langer en toch is de ticket goedkoper”, klaagt Hanoeman. Deze mening van Hanoeman delen velen op de ‘vakdag’.

Wanita Ramnath

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

11-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics