Nickerie.Net, woensdag 25 januari 2012


Google biedt geen privacy-opt-out meer voor eigen diensten

Google past met ingang van één maart zijn privacyvoorwaarden aan. Het bedrijf wil de gegevens die het over gebruikers verzamelt sterker in gaan zetten, verdeeld over al zijn diensten. Volgens de nieuwe voorwaarden komt er geen opt-out-mogelijkheid.

Het bedrijf wil de gegevens van mensen met een Google-account beschikbaar maken voor al zijn diensten, staat in een blogpost te lezen. Waar zoekopdrachten uit het verleden bijvoorbeeld eerst enkel gebruikt werden om de resultaten van Google Search aan te scherpen, wil Google ze in de toekomst ook gebruiken om andere diensten te verrijken.

Door surfgedrag en gebruikersinformatie uit al zijn diensten te combineren hoopt Google dat het de zoekresultaten en presenteerde advertenties beter kan afstemmen op de interesses van de gebruiker. Voorbeelden van informatie die Google aan gebruikersaccounts koppelt of nog gaat koppelen zijn ip-adressen, locatiegegevens, search queries, browser en OS-gegevens en in het geval van Android-gebruikers ook gegevens over de mobiele telefoon.

Het bedrijf introduceert daarvoor ook nieuwe privacyvoorwaarden, die sterk versimpeld zijn ten opzichte van de oude. Momenteel heeft het bedrijf meer dan zeventig documenten waarin het privacybeleid beschreven staat; vanaf één maart wordt dit teruggebracht naar een enkel document dat volgens Google beter te begrijpen is voor de doorsnee gebruiker.

De voorwaarden zullen van toepassing zijn op alle diensten die Google aanbiedt. Opvallend aan de voorwaarden is dat er geen mogelijheid tot opt-out meer is. Iedereen met een Google-account geeft Google impliciet toestemming tot het vergaren, analyseren en inzetten van gebruiksgegevens. Voor sommige advertentiediensten van Google geldt overigens nog wel een opt-in, zo zal Google nog steeds geen persoonsgegevens voor DoubleClick-advertenties gebruiken zonder toestemming van een gebruiker.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Tweaker

24-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics