Nickerie.Net, donderdag 26 januari 2012


VS-ambassadeur Nay fietst van Nickerie naar Paramaribo

Ambassadeur John Nay van de Verenigde Staten van Amerika (VSA) is woensdag tegen half acht aan zijn fietsentocht vanuit Nickerie naar Paramaribo begonnen. De start was op de westelijke grens, bij de back trackroute met de achterwiel van zijn fiets in de Corantijnrivier. De fietstocht gaat via de dis-tricten Coronie, Saramacca langs Groningen, Wanica naar de ambassade in Paramaribo. Het is de bedoeling, dat er op de eerste dag tot naar Totness in Coronie wordt gefietst. Daar zal het gezelschap overnachten, waarna het de volgende dag koers zet naar Groningen, waar er ook een stop gemaakt zal worden. Op de laatste dag en wel op donderdag 26 de zet de diplomaat zijn fietstocht voort via het district Wanica naar zijn eindbestemming in Paramaribo.

AmerikaFoto: Ambassadeur John Nay van Amerika klimt met zijn fiets de dijk op om te beginnen aan zijn fietstocht van Nickerie naar Paramaribo. Nay is vanmorgen omstreeks 07:30 aan zijn fiet-sentocht begonnen. De start was op de westelijke grens, bij de back trackroute met het achterwiel van zijn fiets in de Corantijnrivier.

Volgens de ambassadeur is zijn fietstocht door het land slechts bedoeld om de mensen aan te moedigen om meer te bewegen en te oefenen. Nay vindt het verder ook nog een mooie gelegenheid om te genieten van de natuur in plaats van de hele dag in een gekoeld kantoor te zitten, om nieuwe mensen te zien en te leren kennen en ook nog om behalve Paramaribo, want Suriname is niet alleen maar Paramaribo, zegt hij, ook andere plaatsen in het land te leren kennen. Dat gaat volgens Nay veel beter dan voorbijrazen in een auto, wat ook schadelijk is voor het milieu. “A day on a bicycle is better than a day in the office”, zegt John Nay, die vóór vertrek nog even de pers te woord stond. Nay zag er goed uitgerust en energiek uit om aan zijn tocht door Suriname te beginnen. Met de ambassadeur fietsen nog mee twee medewerkers van de ambassade, twee beoefenaars van de rijwielsport en een journalist van een ander dagblad.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /De West

24-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics