Nickerie.Net, zondag 29 januari 2012


National Geographic maakt opname in Suriname

Paramaribo - Om er een reuze anaconda te spotten is een filmploeg van National Geographic Nederland de afgelopen week in Suriname neergestreken. De anaconda hebben televisie-bioloog Freek Vonk en presentator Eddy Zoey met hulp van Carl Dawson kunnen vinden in de buurt van het Kabalebo Resort, ongeveer 150km ten zuiden van Nieuw Nickerie. De reuzenslang laat zich met name juist in deze periode van het jaar wel vaker zien op de zandafzettingen langs de rivier. In het kielzog van de National Geographic ploeg reisden ook journalisten van ondermeer De Telegraaf, GPD en de Veronica gids mee naar Suriname.

METS directeur Armand Bhagwandas en Carl Dawson van het Kabalebo Resort hadden geen andere keus dan de Nederlandse tv ploeg alle medewerking te verlenen omdat met de uitzending over het jungle-avontuur in Suriname in één keer wel 10 miljoen Europese kijkers worden bereikt. Dat dankzij die ene speciale junglebewoner, 'de anaconda', bij ons vooral bekend als de ‘watra aboma’.

De worstel partij van de twee televisiemakers met de anaconda in de Kabalebo Resort is binnenkort dus te zien op National Geographic TV. Daarnaast krijgen Europese kijkers ook andere mooie plekken van Suriname zoals Awaradam te zien. De METS ziet hierin goede reclame voor het Surinaamse natuurtoerisme.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /No Spang

29-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics