Nickerie.Net, dinsdag 31 januari 2012


Nederland in de greep van vrieskou

door Akhiel Mahabier

Bilt - De tot nu toe lente-achtige winter laat ineens toch wat van zich merken, waarbij de temperaturen een paar dagen zelfs overdag flink onder de nul graden Celsius zullen duiken. Schaatsliefhebbers kunnen toch even hun benen  losgooien op natuurijs. Sloten en onbevaren kanalen zullen een stevige laag ijs krijgen, sterk genoeg om de druk van de schaatsers te dragen. Volgens de jongste voorspellingen zullen deze lage temperaturen aanhouden tot bijna medio februari.

Verwachting voor dinsdag:

Een krachtig hogedrukgebied boven Rusland zorgt dinsdag voor een oostelijke stroming waarmee droge en koude continentale vrieslucht wordt aangevoerd. Het is een prachtige zonnige winterdag met in de ochtend lichte of matige vorst en in de middag lichte vorst. In de middag wordt het -1 graad in Zeeland en -4 graden in Groningen. Er staat een matige oosten tot noordoostenwind, windkracht 3 of 4.

Verdere vooruitzichten:

Woensdag en donderdag komt er in de huidige weersituatie geen verandering. Wel wordt de aangevoerde lucht nog kouder. Het worden twee zonnige dagen met overdag lichte tot matige vorst tussen -1 en -5 graden en in de nacht en ochtend matige vorst tussen -5 en -10 graden. De wind waait aanhoudend uit het oosten en zal meest matig van kracht zijn, windkracht 3 of 4.

 

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Buienradar

30-01-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics