Nickerie.Net, zondag 05 februari 2012


Surinaamse rechter beveelt excuses via Facebook

Een opmerkelijke uitspraak van de rechtbank in Paramaribo. De rechter in kort geding beval er twee kemphanen elkaar publiekelijk hun excuses aan te bieden... via Facebook. Doen ze dat niet, dan moeten ze allebei een dwangsom betalen. Een uniek vonnis, meldt dagblad Times of Suriname.

De veroordeelden hadden het sociale medium gebruikt om elkaar uit te schelden. Beiden dienden daarop bij de rechter een klacht in wegens smaad en laster. Die verklaarde beide klachten ontvankelijk. Volgens juristen in Suriname is het de eerste keer ooit dat zo'n vonnis werd uitgesproken.

“Iedereen die de krenkende woorden heeft gelezen, moet kennis kunnen nemen van de rectificatie. Zou die op een andere manier dan via Facebook worden verspreid, dan wordt de doelgroep niet bereikt. De uitspraak verbaast me dus niet”, aldus een advocate.

Door het vonnis denkt ze dat in de toekomst meer Surinamers naar de rechter zullen stappen na uit de hand gelopen internetruzies. “Volgens mij zullen de gebruikers van Facebook in Suriname nu wel tweemaal nadenken voor ze anderen beledigen.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /RNW

05-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics