Nickerie.Net, donderdag 09 februari 2012


Hartverscheurende familiedrama in Saramacca - vader rijdt met kinderen de dood in

 

Soerinderkoemar Nibar en zijn drie kinderen Tuchaal (6), Shereja (3) en Ishaan (17 maanden) worden donderdag 09 februari 2012 naar hun laatste rustplaats gebracht. De 28-jarige Soerinderkoemar Nibar heeft vrijdagavond zichzelf en zijn drie jonge kinderen de dood ingereden. Met zijn auto met daarin de 3 kinderen reed hij in volle vaart de Saramaccarivier in. Volgens de woordvoerder en tevens pandit van beide families, Shyam Mahadewmissier, zullen alle vier lichamen vanaf tien uur opgebaard zijn in Stichting De Olifant aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. De VHP heeft deze ruimte ter beschikking gesteld.

 

Foto's van links naar rechts:

 1: Soerin Nibar (28 jaar) Foto 2: Tuchaal Nibar (6 jaar) Foto 3: Sheraja Nibar (3 jaar) Foto 4: Ishaan Nibar (17 maanden)


Moeder Nibar: ‘Ik hoopte zo dat mijn zoon en kleinkinderen ergens waren en nog leefden’

 

 ‘Ik hoopte zo dat mijn zoon en kleinkinderen ergens waren en nog leefden,’ zegt de moeder van de 28-jarige Soerinderkoemar Nibar, mevrouw Dhanradjie Nibar-Goerdien, heel emotioneel aan Dagblad Suriname. Dat haar zoon samen met zijn drie kinderen van 1, 3 en 6 jaar de Saramaccarivier is ingereden, is heel pijnlijk voor haar. De vader van Soerinderkoemar Nibar was jarig op 23 januari jongstleden. Het totale gezin is toen het heuglijk feit mee komen vieren. ‘Alles leek prima te gaan tussen man en vrouw’, vertelt de moeder. Het leek er helemaal niet op dat zij overhoop lagen met elkaar.

 

Dhanradjie Nibar-Goerdien betitelt haar schoondochter als een hele lieve dame met wie ze nooit problemen heeft gehad. Ook haar zoon zou haar geen enkele hoofdbrekens hebben bezorgd. De drie kleinkinderen waren de oogappels van de oma. Geen enkel moment heeft haar zoon of schoondochter aangegeven dat het niet goed zou gaan met de relatie. Ook heeft haar zoon haar nooit laten blijken dat hij zichzelf van kant wilde maken. ‘Liever hadden ze mij verteld wat hun problemen waren, dan zouden we zeker oplossingen voor hen zoeken’, jammert de moeder. ‘Ik weet echt niet wat er is gebeurd tussen die twee.’

 

Het begon allemaal op vrijdagavond toen de vrienden van Soerinderkoemar Nibar thuis bij de moeder belden om te vragen of hij daar was met de kinderen. Haar schoondochter had namelijk contact opgenomen met de vrienden om te informeren waar hij was. Toen bleek dat hij bij geen enkele familie of vrienden was, besloot de familie in de avonduren op zoek te gaan. Zo belandden ze in de ochtenduren te Uitkijk waar ze vernamen dat een wagen de Saramaccarivier was ingereden. De moeder hoopte dat het om een totaal ander geval ging en dat haar zoon en kleinkinderen ergens waren en nog leefden. Toch besloot zij om op Uitkijk te blijven zodat zij er zelf getuige van zou zijn om welke wagen het ging. Eerder was gesteld dat een grijze Toyota Carina de rivier was ingereden. De wagen van haar zoon betreft een olijfgroene Toyota Carina.

 

Pas op zaterdag na vier uur in de middag toen zij persoonlijk zag dat een olijfgroene Toyota Carina uit het water werd gehaald, stortte haar wereld in elkaar. Voor haar was dat het bewijs dat zij haar zoon en kleinkinderen nooit meer levend zou zien. Het gezin woonde al jaren aan de Welgedacht A-weg. Moeder Dhanradjie Nibar-Goerdien is woonachtig aan de De Nieuwe Grondweg. Haar zoon was timmerman van beroep, terwijl haar schoondochter huisvrouw is. Het oudste kind, de 6-jarige Tuchal, was leerling van de OS Koewarasan. Haar zoon trad 7 jaren geleden is het huwelijksbootje. ‘Ze waren zelf verliefd op elkaar geworden, ze hadden elkaar zelf gezocht’, vertelt de moeder. Haar zoon was toen 21 jaar. Vol blijdschap werd het huwelijksfeest gevierd, niet wetende dat dit na 7 jaren zou uitmonden in een ware tragedie, zegt de moeder huilend.

 

Dhanradjie Nibar-Goerdien herinnert zich nog als de dag van gisteren op welke manier haar zoon brandwonden aan zijn voetzolen had opgelopen toen hij nog een kind was. ‘Hij was op as van een dag geleden gaan staan. Mijn zoon was nog heel klein, hij was 6 jaren oud.’ Opname in het ziekenhuis was vereist omdat zijn tenen aan elkaar waren vastgeplakt. Er moest operatief ingegrepen worden. In die periode was er een enorme drukte in het ziekenhuis vanwege de SLM vliegramp op 7 juni 1989 nabij Zanderij. Moeder Nibar-Goerdien had vijf kinderen. Hiervan waren twee reeds overleden. ‘En nu ben ik nog een kind en drie kleinkinderen kwijt’, vertelt ze heel emotioneel. Asha Bhagwat


Enorme drukte bij stichting 'de Olifant' waar de uitvaartdienst plaatsvindt.

Het publiek heeft de gelegenheid gekregen om afscheid te nemen. De moeder en weduwe Radhana Nibar-Mirchi krijgt ondersteuning van het traumateam ingesteld door het bureau Slachtofferhulp.

De dienst werd ook bijgewoond door Desi Bouterse en assembleevoorzitter Jennifer Simons. Behalve familieleden, kennissen en andere belangstellenden, waren ook de klasgenoten aanwezig van Tuchal Nibar (6 jaar). Zij zijn net als de samenleving geschokt door het drama, waarbij vader Soerinder Nibar zijn kinderen de dood in sleurde. Shereja (3) en Ishaan (1,5) gingen nog niet naar school.

De 17 maanden oude Ishaan zal worden begraven op de begraafplaats Sanatan Dharm, terwijl de vader en de twee oudere kinderen zullen worden gecremeerd te Weg naar Zee. Het kleinste kind mag volgens het Hindoegeloof niet worden gecremeerd, gezien zijn leeftijd.


Woorden schieten tekort bij dramatisch afscheid

Woorden schieten tekort om de familie van de vier overledenen te troosten. De uiteindelijke troost zal komen van de Schepper. Zo sprak  Bouterse vandaag in stichting 'De Olifant' de families Nibar-Mirchi toe. In het leven moeten we mensen bijstaan bij problemen, voerde assembleevoorzitter Jennifer Simons aan. Problemen worden niet opgelost met boosheid, maar met liefde, is de boodschap van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

56718922a3186e01d9e2fa4d9399d0b3.jpgDe vier lichamen liggen opgebaard.

Indra Djwalapersad, die de Sanatan Dharm vertegenwoordigde, riep op om geen schuldvragen op te werpen en veroordelingen uit te spreken. Zij vroeg de samenleving om te bidden voor de zielen die hun reis aan het maken zijn naar de Schepper. VHP-erevoorzitter Ramdien Sardjoe stond erbij stil dat als één persoon heengaat in een gezin, het al heel moeilijk is om het leed te dragen. Hoe moet het aanvoelen als vier personen in één klap het leven laten.

Hulp bieden De sprekers benadrukten het belang van hulp bieden bij problemen. Simons zei dat ze jaren bezig is met het probleem van suďcide. Hoe moet voorkomen worden dat mensen de hand aan zichzelf slaan. Zij benadrukte dat het geen eenvoudige opgave is.

Bouterse wees erop dat de hele gemeenschap geschokt is door het drama dat zich afgespeeld heeft aan de Saramaccarivier in de nacht van vrijdag op zaterdag. De president riep op om door gebed de moeilijke momenten te doorstaan. Hij condoleerde namens de samenleving de diep bedroefde familie en zegde nogmaals de steun toe van de regering.


 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS / NSS

07-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics