Nickerie.Net, vrijdag 10 februari 2012


Jim Hok vergaloppeerd zich in eigen leugens

door Naomi Hoever, 10/02/2012

Paramaribo - “De ponton is gemonteerd en kan niet weggehaald worden. De minister moet ons voorhouden dat de ponton is gedemonteerd.” Een woedende Ronny Asabina (BEP) vroeg zich gisteren in het parlement af of minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen een aanslag dacht te plegen op het IQ van de parlementariërs of dat de bron van de bewindsman een loopje met hem trachtte te nemen.

De bewindsman verklaarde namelijk stellig, dat de gewraakte ponton waar het vorig jaar breedvoerig over is gediscussieerd in De Nationale Assemblee zou zijn verwijderd uit het Stuwmeer. De DNA-leden Winston Jessurun (NF/DA91) en Ronny Asabina beschikken echter over informatie, dat de ponton er nog steeds staat.

Hok zei dat er geen sprake is van een crisis in het gebied. Volgens de commissie Ordening Goudsector is de pontonverwijderd. De minister hield het parlement voor, dat er voor de overige pontons in dat gebied beleid zal worden gemaakt.

Jessurun kon zich niet verenigen met het antwoord van de minister. “Als ik u een foto breng met de ponton op het stuwmeer, wordt het een welles-nietes situatie. Rashied Doekhie (MC/NDP) nam Hok in bescherming door te stellen dat het ontruimen van de ponton niet binnen een paar dagen kan gebeuren. Doekhie zei dat de ponton naar een andere locatie is gebracht waar geen activiteiten ontplooid worden.

De ordening is volgens de minister reeds een feit in onder meer Maripaston, Makambowa, Sarakreek, Matawai, Koffiekamp, Goliath en thans Benzdorp. Echter riep de informatie van Hok vragen op bij Asabina. Hij wilde weten waar de ordening heeft plaatsgevonden. “Nog steeds kunnen porknokkers niet naar de bank stappen voor een lening of naar KKF om zich in te schrijven.” Toen parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons aan de minister vroeg of hij had gezegd, dat de goudordening in bepaalde delen is afgerond, ontkende Hok wat hij het parlement eerder had voorgehouden.

Hij benadrukte dat tienduizenden hun werk en inkomen hebben binnen de illegale goudsector. “De Commissie Ordening Goudsector is samen met de GMD en de grondinspectiebezig te investeren in de ordening.” Asabina verwacht dat er transparantie hierin komt. “Want,” zegt hij, “er zijn personen die opduiken met concessies in leefgemeenschappen in het binnenland.” De bewindsman merkte op dat Benzdorp een integrale aanpak behoeft. Dit zal geschieden in samenwerking met de ministeries van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu en Volksgezondheid.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

10-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics