Nickerie.Net, vrijdag 24 februari 2012


VHP: Uitlatingen Bouterse ‘waanzinnig en verfoeilijk’

De VHP zegt dat uitlatingen van president Desi Bouterse in het parlement ‘waanzinnig en verfoeilijk’ zijn. De president zei dat hij de helft van de VHP kan laten opsluiten. De VHP zegt met alle haar ten dienste staande wettige middelen in het geweer te zullen komen tegen het beschimpen van de partij en haar leden.

Bouterse heeft op 16 februari meegedeeld over documenten te beschikken waarmee hij de helft van de VHP kan opsluiten. Tegen de VHP-voorzitter, Chandrikapersad Santokhi zei Bouterse dat hij als eerste het document zal krijgen als het onderzoek zover is. De VHP zegt in een persbericht het onderzoek af te wachten.

Ontstemd

Op het ministerie van Openbare Werken zouden veel corruptieve praktijken hebben plaatsgevonden. Dit departement is vaak beheerd door de VHP. De partij zegt ontstemd te zijn over de uitlatingen van de president. De VHP stelt een democratische en gerespecteerde partij in Suriname, waar normen en waarden hoog in het vaandel staan. Santokhi wees gelijk in het parlement op de bevoegdheden van de president en vroeg hem niet op de stoel van de rechterlijke macht te gaan zitten.

De partij kan zich niet voorstellen dat onderdanen van het land door de president zonder enig bewijs, op onfatsoenlijke en schofferende manier bejegend zijn. Niet alleen de VHP, maar ook respectabele burgers van andere politieke partijen zijn door Bouterse op een groffe manier bejegend. “Normen en waarden zijn over boord gegooid. Het siert een president niet om op zo een lafhartige wijze met burgers van het land om te gaan”, betoogt de VHP. De partij wijst op het belang van wederzijds respect.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

24-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics