Nickerie.Net, zondag 04 maart 2012


Nickerie Volks Partij heeft moeite met getinte ruiten van DC's dienstauto

Door de getinte ruiten is hij niet te zien. De Nickerie Volks Partij (NVP) vindt dat tegenwoordig de districtscommissarissen (dc's), ook die van Nickerie, in dienstauto’s rijden die voorzien zijn van donkere ruiten. De NVP protesteert met klem tegen dit fenomeen en wil dat minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling maatregelen treft zodat de dc's weer zichtbaar gemaakt worden voor het volk.

38bf28a2d1939fd54c5355ba197f8fd3.jpgDC Joeloemsingh zit in deze auto

De NVP vindt dat de dc's zich niet schuil moeten houden achter donkere ruiten, zeker niet in dienstauto’s. De partij vindt dat de bevolking te allen tijde de passerende dc moet kunnen zien en eerbied en respect moet kunnen tonen. "Als de dc met donkere ruiten rondrijdt weet de bevolking niet wie er allemaal in de auto zitten", zegt de NVP in een persbericht.

Dc Wedperkash Joeloemsingh om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de auto’s zijn geďmporteerd met getinte ruiten. Hij stelt dat de donkere ruiten een veiligheidsaspect hebben, maar hij zou er helemaal geen punt van maken als de ruiten niet getint waren. Belangrijk voor Joeloemsingh is dat de dc's goede voertuigen moeten hebben om het vele werk te kunnen doen.

Volgens NVP is het begrijpelijk dat de wagen technisch goed is uitgerust, echter maakt de dc door een niet noodzakelijk optie van getinte ruiten zichzelf buiten het commissariaat gebouw letterlijk onzichtbaar voor de burgers. In Suriname wordt bovendien wagens met getinte ruiten vaak geassocieerd met voertuigen van de onderwereldfiguren.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS/ Fos Network

29-02-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics