Nickerie.Net, zaterdag 03 maart 2012


Algemeen Zwembad Nickerie na een jaar heropend

Nickerie - Het Algemeen Zwembad in het district Nickerie is weer opengesteld voor het publiek. Het bad was ongeveer een jaar dicht. De pompen waren uitgevallen en de kleedhokken en het perron moesten dringen gerenoveerd worden. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft geholpen bij de renovatie. Er zijn gloednieuwe pompen geÔnstalleerd.

Scholieren geven een demonstratie in het zwembad.

Tijdens de heropening vrijdag gaf minister Paul Abena aan dat deze oplevering de 2e fase van het renovatieplan is. Na evaluatie zal, afhankelijk van de beschikbaarheid van middelen, de 3e fase starten. Dan zal het dak aangepakt worden en krijgen de gebouwen een schilderbeurt. Ook de renovatie van de hal staat op de lijst. Abena beloofde dat het gehele sportcomplex een facelift zal krijgen. De uitvoering zal echter stapsgewijs plaatsvinden. Hij vindt het belangrijk dat de gemeenschap alvast kan genieten van het bad.

Alle districten komen aan de beurt Het ministerie is bezig de reeds aanwezige sportmogelijkheden in kaart te brengen. De investering zal naar behoefte en beschikbare middelen plaatsvinden. De verschillende districten zullen aan de beurt komen. Het beperkte budget zal naar evenredigheid worden verdeeld, benadrukte de bewindsman. Er liggen plannen op stapel om in alle districten multifunctionele centra op te zetten. Het is het ministerie menens om voldoende aandacht te besteden aan de jeugd. Kinderen moeten zich verantwoord en veilig kunnen vermaken.

De gemeenschap moet beseffen dat zij mede-eigenaar is van deze projecten, stelt Abena. Hij deed een beroep om zuinig om te springen met de faciliteiten en deze te koesteren. Hij riep de verschillende sportbonden en sportorganisaties op om samen het jeugd- en sportbeleid effectief en efficiŽnt gestalte te geven. Districtscommissaris Wedhperkash Joeloemsingh typeerde de opening als een blijde gebeurtenis voor het district. Hij vroeg de minister de mogelijkheid te bekijken het transport van leerlingen voor schoolzwemmen ook in orde te maken.

Edgar van Genderen

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS / Fos Network

03-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics