Nickerie.Net, zaterdag 03 maart 2012


Regering Bouterse slordig met journalisten

02/03/2012

Paramaribo - Volgens dWT zijn journalisten gisteren boos weggelopen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op dat moment stonden ze al ruim driekwartier te wachten op de ondertekening van een overeenkomst met China, die gepland stond voor half twaalf ‘s morgens. Na de ondertekening zou een persconferentie worden gehouden.

Nadat voorlichtingsmedewerker, Faiz Nurmohamed, omstreeks tien voor twaalf kwam aangeven dat “het een beetje was uitgelopen”, vond niemand het meer nodig de verslaggevers te informeren hoe lang de vertraging nog zo duren. Rond kwart over twaalf vond het gros van de aanwezige persmuskieten het welletjes en liep boos weg, omdat ze elders ook verplichtingen hadden. Het komt overigens vaker voor dat activiteiten van de regering veel later aanvangen dan gemeld, omdat ministers, de vicepresident of president laat arriveren. Menigmaal wordt de vertraging afgewimpeld met een nietszeggende verontschuldiging.

Volgens vele journalisten is deze situatie tijdens de regering Bouterse alsmaar verergerd. Behalve het niet houden aan de tijd, schittert veel bewindslieden van de huidige regering door onbekwaamheid. Door groot gebrek aan dossierkennis kunnen de bewindslieden vaak veel vragen niet beantwoorden. Ook Bouterse en VP Ameerali maken zich regelmatig hieraan schuldig. Door de vele commissie, ingesteld door Bouterse, weten zelfs ministers vaak niet meer wie het woord mag voeren namens wie omdat ze door de presidentiële commissies vaak gedegradeerd zijn tot etalagepoppen van coalitie genoten. 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT / Fos Network

03-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics