Nickerie.Net, dinsdag 06 maart 2012


Nickerianen, wees op uw hoede!

Nickerianen, kom terug naar de partij die welvaart en welzijn nastreeft

De VHP is op dit moment in het rijstdistrict Nickerie in beweging. De afgelopen twee maanden heb ik drie keren Nickerie bezocht en elke keer vragen de Nickerianen die mij kennen “ka ho politikwa ke mamla Nickerie me ”(wat gebeurt er op het politieke vlak in Nickerie). Het enige wat ik tegen hen zeg is dat zij (de kiezers) de parlementariërs gekozen hebben en aan hen moeten zij rekenschap vragen. Op basis van de uitslag van de verkiezingen is deze regering gevormd. Wil je verandering hebben op het politieke vlak, dan moet je over drie jaren en twee maanden de juiste en de correcte mensen kiezen die jou op een waardige manier in het parlement kan vertegenwoordigen. Vier van de vijf volksvertegenwoordiger zijn de ondersteuners van deze regering in het parlement. De enige parlementariër van de oppositie, de VHP’er Lekhram Soerdjan, doet zijn best in Nickerie, maar de huidige regering heeft hem weggehaald van ADRON. Ten tijde van Soerdjan Lekhram als directeur van ADRON werden de rijstboeren in Nickerie op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen de rijstbouw.

Politieke maskers zijn gevallen

De Nickerianen hebben na de verkiezingen van 25 mei 2010 de ware gezichten van bepaalde politici gezien. Het masker bij één parlementariër in Nickerie is nu gevallen. Al twee jaren worden de ambtenaren die enige binding hebben met het Nieuw Front (VHP) door deze parlementariër geterroriseerd. De parlementariër staat in Nickerie bekend als: “de president van Nickerie”. Onlangs heeft de nieuwe districtscommissaris van Nickerie, de heer Joeloemsingh, ook al gezegd dat deze parlementariër “de president van Nickerie” is.

Ik wil de Nickerianen in herinnering brengen wat vooral de NDP de Nickerianen beloofd had. De NDP heeft altijd op het podium gezegd: “dat zij schouder aan schouder met de oppositie gaat samentrekken om het land op te bouwen. Wij hebben alle Surinamers nodig om dit land tot grotere hoogte brengen. De benzineprijs zou verlaagd worden, vooral voor de rijstboeren in Nickerie. De Nickerianen hadden van de voorzitter van NDP de verzekering gehad dat zij goedkope kunstmest, insecticiden en herbiciden zouden krijgen uit Venezuela”.

Wat hebben de Nickerianen gehad van deze regering

Wat hebben de Nickerianen als beloning van deze regering gehad voor hun ondersteuning aan de NDP en de Volksalliantie. De districtscommissaris Shankar is vervangen. De heer Lekhram Soerdjan moest verdwijnen van ADRON. De hardwerkende directeur van het dr.L.Mungraziekenhuis, drs R.Changoer, moest verdwijnen. Het sectiehoofd van Openbare Werken en Verkeer in Nickerie, de heer M. Badal BCs, moest bedanken als sectiehoofd en in zijn plaats zijn twee beunhazen (een was buscontroleur en de andere hield zich bezig met drugsvoorlichting) aangesteld. De belofte van schouder aan schouder optrekken om de ontwikkeling van dit land aan te pakken, was een holle frase. De “president van Nickerie” zorgt ervoor dat deze hardwerkende Surinamers (Nickerianen) vervangen worden. Alle andere verhalen verwijs ik naar het Rijk der Fabelen.

Wijze lessen door verkeerde beslissing

De Nickerianen waren tijdens de verkiezingen van 2010 in de ban van het Obama-effect van “Change”. Overal werd er kritiek geleverd op het Nieuw Front en iedereen wilde verandering hebben. Men sprak niet meer over het vele, goede werk van het Nieuw Front (periode 2000-2010) in Nickerie. De meeste hoofdwegen zijn nu geasfalteerd; de Nieuwe Zeedijk is afgerond; de nieuwe Rijsdijksluis gebouwd; het nieuwe Pompgemaal te Clarapolder en aan de G.G.Maynardstraat zijn gebouwd; alle wegen hebben nu straatverlichting; het indammen van de criminaliteit; het oplossen van het drinkwaterprobleem in de polders; zes keren financiële ondersteuning aan de rijstboeren van Nickerie gegeven tussen 2000-2010.

De Mega Combinatie (inclusief Nieuw Suriname) en de VA hebben de Nickerianen “gepakt”.
Na de verkiezingen van 25 mei 2010 zijn de Nickerianen bedrogen uit de bus gekomen. De parlementariërs S. Marsidih (VA), R. Doekhie (NDP), P.Lachman (NS) en R. Wongsoredjo (KTPI) van de coalitie zeggen nauwelijks iets over Nickerie in het parlement. Zonder de steun van de ex-VHP-ers (of beter gezegd, de mensen die op Hardeo Ramadhin lijken) waren de heren R. Wongsoredjo( 910 stemmen) en D. Marsidih (1.592 stemmen) niet gekozen. Nu gaat meneer Salam Somohardjo Phagwa vieren in Nickerie. Hij zal alles doen om die 751 stemmen van de mensen die op M. Soedamah lijken ( R.Premcharan 529 stemmen, G. Biere 15 stemmen en M. Soedamah 207 stemmen) veilig te stellen voor de verkiezingen van 2015.

Boodschap aan de Nickerianen

Wat al achter de rug is, kan niet meer teruggedraaid worden. Wij hebben de afgelopen twee jaren (2010-2012) op het politieke vlak veel gezien, veel geleerd en ook de vele maskers zien vallen. De VHP heeft Chandrikapersad Santokhi als nieuwe voorzitter die veel eerbied, respect en gezag uitstraalt binnen alle etnische groepen en ook binnen lagen van de Surinaamse samenleving. Wij moeten hem nu de volle, politieke ondersteuning geven dat hij de nieuwe president van de republiek Suriname wordt.

Wie had ooit gedacht dat Barack Obama de president van het machtigste land van de wereld zou worden. Wie had ooit gedacht dat Kamla Persad-Bissesar, een vrouw, de premier van Trinidad en Tobago zou worden. Mijn boodschap aan alle Surinamers, maar in het bijzonder de Nickerianen is dat U over drie jaren de ruimte krijgt om de juiste personen te kiezen. No mek fout. De VHP zal zeker Santokhi naar voren schuiven om het hoogste ambt van het land te bekleden. Het nieuwe kabinet in 2015 moet een goede weerspiegeling van het Surinaamse volk zijn.

Hardeo Ramadhin

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFC

06-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics