Nickerie.Net, zaterdag 10 maart 2012


Phagwaviering op Corantijnstrand ontaard

De traditionele jaarlijkse Phagwa-viering in het district Nickerie is niet zonder kleerscheuren verlopen. Nadat het feest in de morgenuren in huiselijke kring en bij familie is gevierd, togen de mensen naar het Corantijnstrand in de westelijke polders. De alcoholische drank vloeide rijkelijk en de ene vechtpartij na de andere was het resultaat.

0da07a9de71c02edf3311312c6059136.jpgPhagwa-viering op Corantijnstrand

Zoals elk jaar heerste er aanvankelijk een gezellige drukte. Een soundtruck zorgde voor muziek. Deze truck had eerst met veel tamtam rondgereden in de polders van Nickerie met als eindhalte, het Corantijnstrand. De benen werden flink werden losgegooid, en er werd behoorlijk wat alcohol genuttigd.

Uit de hand gelopen

Op gegeven moment sloeg de stemming om en al gauw ontstonden er vechtpartijen. Er werd een houwer tevoorschijn gehaald bij het gevecht. In een ander geval ging een man een andere te lijf met een kapotte fles. Verder kwamen twee bromfietsers met elkaar in botsing en werden beiden met letsels opgenomen in het Streekziekenhuis. Een bus belandde in een trens en de chauffeur nam de benen. Door de aanwezige bescheiden in de bus, kon de man worden opgespoord. Zeker acht personen die de openbare orde verstoorden, werden opgebracht.

Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt aan Starnieuws dat alle betrokkenen van incidenten, onder invloed van alcohol verkeerden. Hij vindt het jammer dat mensen de ernst van het rijden onder invloed van alcohol, nog steeds niet begrijpen. Benschop wijst erop dat mensen hun eigen leven én van anderen onnodig in gevaar brengen. "Plezier mag, maar dan wel op een verantwoorde manier", zegt Benschop, die eraan toevoegt dat de politie de gemeenschap veilige feestdagen garandeert. "De politie is op haar hoede".

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS / Fos Network

08-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics