Nickerie.Net, zaterdag 10 maart 2012


Brazilië, Suriname en Guyana intensiveren Amazon-Caribbean Tourism Trail

Eric Mahabier, 10/03/2012

BERLIN - Amazon-Caribbean Tourism Trail, de toerisme route tussen Suriname, Brazilië en Guyana wordt geïntensiveerd. Er worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een grote netwerkbijeenkomst van touroperators uit deze drie landen. Dit zegt Rabinderdath Boeddha, beleidsadviseur op het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT). Op de Internationale Toerismebeurs Berlin (ITB), is bekendheid gegeven aan deze route.

De Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) organiseerde een paneldiscussie met vertegenwoordigers van de lidlanden. Suriname, Guyana, Bolivia, Peru en Columbia namen aan deze discussie deel. ACTO-secretaris-generaal, ambassadeur Alejandro Gordillo, gaf een uiteenzetting over de doelstellingen van de organisatie. Donald Sinclair, Toerisme coördinator van ACTO, introduceerde de Amazon Planet als toerisme destinatie.

dWT foto/ Eric Mahabier Secretaris-generaal van de Amazon Coorperation Treaty Organization (ACTO) Alejandro Gordillo, luistert aandachtig naar de uiteenzetting van Rabinderdath Boeddha van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme die naast hem zit.-.

Boeddha, die namens Suriname aan deze discussie deelnam, wees op de multi-culturele rijkdommen van Suriname. Ook de rijke natuur maakt het land uniek. “Suriname is kleinste land van Zuid-Amerika maar tegelijkertijd ook het groenste land”, merkte Boeddha verder op. De toerismeroute Suriname-Brazilië-Guyana moet met de intensivering ervan mede ertoe leiden dat straks touroperators ook een geheel verzorgde reis naar deze drie landen aanbieden. “Elk land heeft een specialiteit en die moeten we op een rij zetten en een gecombineerd pakket ontwikkelen.” Deze toerismeroute bestaat sinds 1991, maar is de afgelopen jaren is vanwege diverse redenen niet veel “onderbouwing” eraan gegeven. Alle drie landen hebben aangegeven te gaan voor die intensivering en “we werken nu daaraan”, zegt Boeddha.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

10-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics