Nickerie.Net, zaterdag 10 maart 2012


Foute vrienden van Bouterse: Soort zoek soort

Paramaribo - Onlangs bracht de president van Equatoriaal Guinea , Teodoro Obiang Nguema Mbasongo, een bezoek aan ons land. Het staatshoofd van dit Afrikaanse land was de gast van de president van Suriname. We weten thans, dat het land rijk aan olie is en dat deze meneer steenrijk en al na een gepleegde bloedige staatsgreep al decennialang president van het voormelde land is. Wie wat wenst te weten van deze meneer moet gewoon naar Google gaan op het internet en de man zijn naam intoetsen.

Je krijgt dan gelijk de juiste indruk met wat voor ondemocratische elementen deze regering de warmste betrekkingen wenst te onderhouden. Wel is bekend, dat de familie , vrienden, naaste medewerkers en vertrouwelingen van dit Afrikaanse staatshoofd in uiterste weelde leven en het volk nog steeds in katibo moet zien rond te komen. Voorts is het ook duidelijk, dat deze man zijn eigen oom over de kling heeft gejaagd om zelf de macht in het land heeft gegrepen. De man is president voor het leven en regeert, naar onze mening, in een rechtsstaat.

Binnen deze regering is men van mening, dat we als Surinamers niet naar de interne aangelegenheden van het land moeten kijken en slechts naar wat de bilaterale verhoudingen ons land kunnen opleveren. Dat is natuurlijk een belachelijke instelling. Men kijkt in het buitenland natuurlijk ook naar welke vrienden de Surinaamse regering kiest om dan een oordeel over dit land en zijn leiders te vellen.

Het is wel heel opmerkelijk met wat voor mensen we aanpappen vanaf augustus 2010. Als de fatsoenlijken niet bij je over de vloer wensen te komen dan heb je namelijk maar weinig keus en druk je op de deurbel van de ongelikten. Die weg zijn we al ruim zeventien maanden ingeslagen. De vriendenkring van het regime-Bouterse wordt steeds duidelijker en men kijkt in het buitenland en lokaal vol afschuw toe.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /De West / Fos Network

10-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics