Nickerie.Net, maandag 12 maart 2012


Bollywood brengt Joy Mukherjee laatste groet

De Bollywood filmindustrie heeft schreiend afscheid genomen van veteraan acteur Joy Mukherjee. De 73-jarige acteur overleed vrijdag nadat hij op maandag in kritieke toestand was opgenomen. Hij was ernstig ziek en was aan beademingsapparatuur. Mukherjee is zaterdag gecremeerd in Mumbai. Zijn laatste rituelen werden uitgevoerd bij de Versova crematorium in het bijzijn van familieleden en verwanten onder wie Bollywood-acteurs Kajol, Raza Murad en Tabassum.

26e981a85882695fc3ad03c66cbfc00c.jpg
Joy Mukherjee

Mukherjee wordt overleefd door zijn vrouw, Neelam en drie kinderen. Hij was ook de oom (van vaderskant ) van de Bollywood actrices Kajol en Tanisha Mukherjee.

Goedhartig en vrolijk

Veteraan Bollywood acteur Tabassum zei dat ze de stoere acteur al 60 jaar kende. Ze kon hem niet anders beschrijven dan een goedhartig en vrolijk mens. "We waren meer als broer en zus. Het grootst van hem vind ik dat hij niet is veranderd zoals de meeste mensen in de filmwereld. Want zolang je in de schijnwerpers bent, ben je belangrijk voor de filmindustrie. Het moment dat je met pensioen gaat, breekt de filmindustrie alle banden met je.”

Volgens Tabassum was Joy een uitzondering op de regel. “Ik heb hem gesproken een dag voordat hij werd opgenome in het ziekenhuis. Hij zei ‘dat al was is gebeurd nooit meer terugkomt, nieuwe mensen komen, maar de oude doen dat niet.”

Mukherjee stapte in de showbizz in 1960 met de hit film Love In Simla. Zijn populariteit nam toe met films als Shagird, Love In Tokyo, Ziddi, Phir Wohi Dil Laya Hoon en Ek Musafir Ek Hasina . Hij was de zoon van filmmaker Sashadhar Mukherjee. Zijn moeder was Sati Devi, de zus van de legendarische acteur Ashok Kumar. Sashadhar Mukherjee was mede-oprichter van Filmalaya Studios.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

10-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics