Nickerie.Net, woensdag 14 maart 2012


NF roept Bouterse ter verantwoording

14/03/2012

Paramaribo - Het Nieuw Front (NF) heeft de president in een brief om opheldering gevraagd over de uit de hand gelopen prijsstijgingen van onder meer eerste levensbehoeften. Vooral op de vraag wat het beleid van de regering is, gericht op de bestrijding van door de devaluatie en andere maatregelen gecreëerde armoede, moet het staatshoofd antwoord geven.

Geconstateerd wordt dat het macro-economische beleid van de regering, gericht op een inflatie van 2,5 procent per jaar “niet is gehaald met het beleid gedurende de afgelopen 19 maanden”. Prijsstijgingen van goederen in de winkels zijn namelijk het resultaat van de devaluatie van de munteenheid en de door de regering verhoogde gouvernments take op brandstof.

In de brief stelt het NF bij herhaling in het parlement erop te hebben gewezen “dat het volk het zeer moeilijk heeft met de verhoogde prijzen en gebukt gaat onder de verhoogde kosten van levensonderhoud”. Bouterse wordt een spiegel voorgehouden en gewezen op zijn publieke uitspraken dat de prijzen in de winkels voor ernstige problemen zorgen in de samenleving, en dat hij ervoor zal zorgen dat deze weer omlaag gaan.

“De bevolking kijkt met argusogen uit naar de inlossing van deze belofte”. Het volk smacht immers naar leefbaarheid. In de brief worden ook vragen gesteld over onder meer de kosten voor woningbouw. Die zouden namelijk een dag na de uitspraken van de president, met dertig procent zijn gestegen. Daarnaast wordt gekeken naar antwoorden over de maatregelen met betrekking tot de governmenttake en prijsbeheersing van niet consumptiegoederen.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

14-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics