Nickerie.Net, donderdag 15 maart 2012


Reconstructie busramp Zwitserland

 

SIERRE -  Op een reconstructiefilmpje van het Taiwanese nieuwsagentschap Next Media is goed te zien hoe het misging bij het dodelijke busongeluk in een tunnel bij het Zwitserse Sierre.

Wat de precieze oorzaak van het ongeluk is, is nog niet vastgesteld. Bij het ongeval kwamen 22 kinderen en zes volwassen om het leven, 24 personen raakten gewond.

Foto: Infografieken Nederland

De bus reed niet te hard, en er was geen ander voertuig bij de crash betrokken. Ook was de weg in goede staat, en er lag geen water of een andere vloeistof op het wegdek, aldus Zwitserse onderzoekers.

 

Onderzoek richt zich nu op drie hypothesen.

Er wordt onderzocht of er een technisch mankement was aan de bus. Daar naast wordt gekeken of de chauffeur een gezondsheidsprobleem had. Er zal een autopsie worden uitgevoerd. En als laatste zal er ook gekeken worden of het ongeval mogelijk veroorzaakt is door een menselijke fout. „We onderzoeken deze mogelijkheid altijd”, zo zei de onderzoeksrechter.

Lichamen doden mogelijk donderdag naar België

BRUSSEL - Zodra de 22 kinderen en zes volwassenen die om het leven kwamen geïdentificeerd zijn en de Zwitserse autoriteiten toestemming hebben gegeven, zullen twee transportvliegtuigen de lichamen naar België vliegen.

Onpeilbaar verdriet na busramp

Dat heeft de Belgische minister van Defensie Pieter de Crem gezegd na terugkeer uit Zwitserland. Hij was daar samen met minister-president Elio Di Rupo en andere leden van de regering. De regering besluit in de komende dagen op welke manier de slachtoffers herdacht zullen worden.

Alle gewonden zijn inmiddels geïdentificeerd. Drie van hen komen uit Nederland. Ze zitten in België op school. Zeven Nederlandse kinderen vonden de dood bij het noodlottige ongeluk. 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Telegraaf

14-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics