Nickerie.Net, zaterdag 17 maart 2012


“Zij hebben mijn zoon als een crimineel behandeld”

De moeder van Ferhaad Balaydien verafschuwt het handelen van de politie. Ferhaad moest een paar kogels van de politie in zijn benen incasseren toen hij poogde weg te vluchten. Zij meent dat de politie hem een halt kon toeroepen door hem 1 keer te raken in zijn voet, maar niet door drie schoten af te lossen. Twee van de kogels hebben zijn been geraakt. Farhaad moest per ontboden ambulance vervoerd worden naar het Streekziekenhuis Nickerie, alwaar hij onder politiebewaking wordt verpleegd.

De 28- jarige man had bij een zekere familie Khodabaks ingebroken en twee zakken ureum weggedragen. Farhaad is een drugsverslaafde. Volgens de moeder heeft hij de daad gepleegd in dronkenschap. Er werd aangifte gedaan door de benadeelde. De politie kwam hem thuis halen, maar uit angst voor de politie verschool hij zich in het plafond van het huis. De vader van Farhaad zei aan de politie, dat als ze zijn zoon willen, ze maar naar het plafond moesten. Op bevel van de politie kroop hij uit het plafond. Maar op een gegeven ogenblik poogde hij zich uit de voeten te maken. Tijdens zijn vluchtpoging werd hij beschoten en geraakt door twee kogels.

De twee zakken kunstmest zijn inmiddels afgestaan aan de eigenaren. De moeder zegt het heel erg te vinden dat de politie Farhaad heeft behandeld als een crimineel. Volgens haar heeft hij zich voor het eerst schuldig gemaakt aan diefstal. Wel zat hij nog niet lang terug vast, maar dat was, omdat hij een opgelegde verkeersboete niet had betaald. Ze heeft haar best gedaan om haar zoon op het rechte pad te houden, maar het heeft niet mogen baten..

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

16-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics