Nickerie.Net, dinsdag 20 maart 2012


Voorzitter OGV geschokt over voornemen amnestie

Betty Goede, voorzitter van de Organisatie van Gerechtigheid en Vrede (OGV), is geschokt over dat De Nationale Assemblee een initiatiefwet wil aannemen, waarbij amnestie wordt gegeven aan schenders van mensenrechten. Zij hoopt dat volksvertegenwoordigers hun verstand zullen gebruiken en niet instemmen met deze wetswijziging.

Goede zegt aan Starnieuws dat zij het schokkend vindt dat in dit stadium van het 8 december strafproces een initiatiefwet komt voor het geven van amnestie aan de daders. Na ruim vier jaar van procederen is het zover dat het Openbaar Ministerie met de strafvordering zal komen.

Schenden rechtsstaat

"De rechtsstaat wordt op deze manier ernstig geschonden", vindt Goede. Zij wijst erop dat het land nationaal en internationaal in diskrediet wordt gebracht. Desi Bouterse die hoofdverdachte is in deze zaak, heeft zich blijkbaar goed laten scholen door zijn vrienden Theodore Obiang van Equatoriaal Guinee en Hugo Chavez van Venezuela.

De voorzitter van OGV hoopt niet dat het strafproces nu stilgezet zal worden. Zij vraagt zich af of de verklaringen van medeverdachte Ruben Rozendaal gemaakt hebben dat nu de initiatiefwet wordt ingediend. Goede zegt niet te hebben verwacht dat op deze manier geļntervenieerd zou worden in dit proces. Zij vindt dat we terug zijn naar af.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS / FOS Netwerk

20-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics