Nickerie.Net, woensdag 21 maart 2012


Uiterlijk juni vonnis proces Decembermoorden

PARAMARIBO - Voor juni dit jaar wordt vonnis geveld in het strafproces rond de Decembermoorden. Dit heeft de krijgsraad afgesproken met advocaten en de vervolging. Auditeur militair Roy Elgin maakt in april nog de strafeis bekend. De advocaten mogen daarna hun pleidooi houden. De zaak moet tegen eind mei zijn afgerond. Dan k wordt de uitspraak verwacht.

Volgens Irvin Kanhai, advocaat van onder meer Desi Bouterse, moet tegen die tijd de zaak zijn afgerond. Voor Soeniel Oemrawsingh, voorzitter van de stichting 8 December 1982 is alleen levenslang goed genoeg. De nabestaanden zijn niet te spreken over de amnestieregeling die nu bij het parlement ligt. Ook de oppositie wijst de optie af. “Men probeert het proces dat nu ten einde loopt, te torpederen”, zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan tegenover de Ware Tijd.

De aanleiding ligt volgens hem in het vooruitzicht dat “het er niet zo goed uitziet voor de verdachten.” Het proces kreeg onlangs een opmerkelijke draai. Ruben Roozendaal, voormalig strijdmakker van Bouterse, kwam terug op een eerdere verklaring. Hij zegt nu dat Bouterse wel in het Fort Zeelandia was toen de moorden plaatsvonden. De krijgsraad hecht er zoveel waarde aan, dat er een extra hoorzitting komt voor Roozendaal. Hij is trouwens zelf ook verdachte.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant

21-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics