Nickerie.Net, vrijdag 30 maart 2012


DOE: "Trek initiatiefwet in"

Paramaribo - DOE vindt dat de initiatiefwet voor wijziging van de amnestiewet uit 1992 moet worden ingetrokken. Fractieleider Carl Breeveld heeft het partijstandpunt gedeeld met de indienders van de wet die al de hele week hearings houden. De visie van DOE is na het gesprek niet veranderd, zegt Carl Breeveld. Bovendien vindt hij het verkeerd dat de indieners nu pas praten met maatschappelijke groepen. De initiatiefwet moet worden ingetrokken is het heldere standpunt van de partij. Bovendien brengt wijziging van de amnestiewet uit 1992 geen rust en stabiliteit, zoals de indieners beweren.

Foto: Fractieleider Carl Breeveld

Breeveld heeft niet het idee dat hij de indieners heeft weten te overtuigen. Hij denkt dat ze hoe dank ook hun voornemen om de wet te wijzigen zullen doorzetten. Breeveld hekelt de manier waarop de rechterlijke macht nu wordt besproken. Hij benadrukt dat zijn partij niet tegen amnestie of gratie is, maar alleen het tijdstip waarop men met de wet komt roept vraagtekens op.

Volgens Breeveld staat ook de geloofwaardigheid van politici onder druk. Politici lijken opeens 180 graden van mening te zijn veranderd. De leider van DOE vindt dat de discussie rond de amnestiewet niet zuiver wordt gehouden. Er wordt teveel politiek mee bedreven.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /No Spang

30-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics