Nickerie.Net, vrijdag 30 maart 2012


Droom van Faizul Dwarka valt in duigen door woningbrand

Nickerie - Faizul Dwarka heeft geen dag van zijn nieuwe woning kunnen genieten. Met heel veel moeite en opofferingen was het hem gelukt om een woning op te zetten aan de Bhoendiweg te Clarapolder. Het huis was in afrondende fase. De droom van Faizul om samen met zijn drie kinderen en vrouw in het nieuwe huis te wonen, is niet uitgekomen. Een brand heeft deze mooie droom van het gezin verwoest. Het huis is in de vroege ochtend van woensdag afgebrand. Het huis was niet tegen brand verzekerd.

Dwarka zegt dat hij had gedacht om zijn huis af te bouwen en het dan mogelijk te verzekeren. Het huis was af, maar het moest nog geschilderd worden. Hierna zou het gezin zijn intrek nemen in het nieuwe huis. De familie is woonachting in een ander huis. Dwarka vertelt dat hij het huis samen met de hulp van zijn moeder aan het bouwen was. Hij had het perceel gekocht met een oud huis erop. Deze werd gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woning.

De benadeelde vertelt dat hij sterk het vermoeden heeft dat het huis in de fik is gestoken. Volgens hem is er sprake van brandstichting. Hij heeft zijn vermoedens over wie eventueel de dader is. Volgens hem had zijn broer amok gehad met een manspersoon die verder in de straat woont, waar hij aan het bouwen was. Deze persoon zat een paar dagen in de gevangenis en had de hele familie bedreigd. Er is aangifte gedaan. Dwarka vermoedt dat deze man wraak heeft genomen. Het huis en het perceel zijn afgebakend door de politie voor verder onderzoek. Dwarka is diep getroffen. Het enige wat hij kan zeggen, is dat als God hem de kracht geeft, hij weer een huis zal bouwen. De schade die hij heeft opgelopen, loopt op tot meer dan SRD 360.000.

Eric Berkleef, waarnemend gewestelijk brandweercommandant van Nickerie, zegt dat het gaat om een gebouw in aanbouw, dat nog niet was aangesloten op het elektriciteitsnet. De vermoedelijke oorzaak zou brandstichting kunnen zijn. De bovenwoning is geheel verwoest.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

30-03-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics