Nickerie.Net, maandag 02 april 2012


Eagles Cricket Club kampioen van Suriname

De Eagles Cricket Club (ECC) mag zich niet alleen kampioen van Paramaribo, maar van Suriname noemen. Zondag won de ECC van de kampioen van Nickerie, de Politie Cricket Club (ECC). De Surinaamse Cricket Bond hield de finalewedstrijd voor het landelijke kampioenschap in Nickerie.

De Eagles Cricket Club met de bekers.

Politie Cricket Club won de toss en stuurde Eagles Cricket Club aan bat. Eagles maakte 285 runs in 40 overs all out waarbij Chris Patandin topscoorder werd met 127 runs. Hij pakte ook nog 2 wickets. Na de rust periode zou de tweede innings moeten beginnen, maar vanwege de regen werd door de umpires besloten de 285 runs van Eagles te reduceren op basis van gemiddelde. Dat bracht de runs van Eagles op 222 omdat de club vanaf toen zou spelen voor 35 overs. De PCC zou in 35 overs 223 runs moeten maken om de wedstrijd te kunnen winnen.

PCC maakte 159 runs all out in 33 overs. Topscoorder bij deze club is geworden Aroen Gokoel met 40 runs. Mahadeo Hardat pakte 4 wickets in 9 overs. De wedstrijd werd beslist in 33 overs. De umpires van de wedstrijd waren, Mahinder Nirhu, Hitram Sieuw en Shamier Bhoelan. Man of the match is geworden Chris Patandin; hij kreeg een plaquette van de Surinaamse Cricket Bond. De semikampioen van Suriname, PCC ontving een eigendomstrofee. De kampioen van Suriname, Eagles Cricket Club kreeg een eigendoms en een wissel trofee.

De Cricket kampioenen van Suriname van 2008 tot en met 2011 zijn:

Edgar van Genderen

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

02-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics