Nickerie.Net, donderdag 05 april 2012


Staatscrimineel Desi Bouterse geeft zichzelf amnestie

Paramaribo - Suriname heeft opnieuw een zwarte bladzijde bijgekregen in de geschiedenisboeken. Was het zo dat in de afgelopen eeuwen vooral werd afgezet tegen buitenlandse machten, wordt dit land thans keer op keer te kijk gezet door volgelingen van het kwaad afkomstig vanuit  eigen Surinaamse bodem.

Landgenoten die in de jaren '80 vochten voor democratie en vrijheid van meningsuiting, vielen ten prooi van de bloeddorstige doodseskader, geleid door Desi Bouterse.  Zonodig, haalde hij persoonlijk de trekker om zijn tegenstander te liquideren. Het verschil zat in deze, dat de tegenstanders van Bouterse zich hadden bewapend met het Surinaamse wetboek en Bouterse, zo laf als hij maar kon zijn,  zichzelf bewapende met de nieuwste moordwapens uit Cuba en Libië.

Die zelfde Desi Bouterse zag zijn vermogen toenemen met drugs- en wapenhandel. Vliegveldjes in het Surinaamse binnenland werden gebruikt voor drugshandel. De drugs- en wapenhandel werd ook bij zijn zoon Dino Bouterse met de paplepel ingegoten. Niet vreemd dat de criminele vader zijn criminele zoon heeft benoemd tot het hoofd van een door familie Bouterse ingestelde privéleger, genaamd CTU, om vooral de drugsbelangen veilig te stellen.  Alles  betaald door belastinggelden van de gewone man op de straat.

Bouterse wist steeds weer een rechtsgang te ontlopen. Nadat de rechtstaat enigszins hersteld was, kon het strafproces over de decembermoorden eindelijk beginnen. Na de verkiezingen van 2010 sloot Bouterse een verbond met Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk, beiden al eerder veroordeeld respectievelijk voor zedendelict en drugshandel.

Nu het strafproces over de decembermoorden de ontknoping nadert met als hoofdverdachte Desi Bouterse en dat een van de ooggetuigen van de groep van zestien niet gevoelig bleek te zijn voor omkoping en hierdoor onder ede toch de waarheid vertelde over de slachtingen in Fort Zeelandia, heeft Bouterse met hulp van Somohardjo en Brunswijk opnieuw de rechtstaat weten uit te schakelen door een zichzelf vrijpleitende amnestiewet door het parlement heen te jagen.

Dacht Bouterse dat hij hiermee opnieuw van een rechtsgang kan ontsnappen, dan vergist hij zich lelijk in. Hij kan nu blijven vluchten, maar niet meer schuilen. Dat zal hij merken in de komende dagen, weken en maanden. De internationale wereld heeft nu meegekeken hoe deze crimineel op staatsniveau zich heeft geprofileerd. Zijn handlangers Rashied Doekhie, Melvin Bouva, André Misiekaba, Ronny Tamsiran, Ricardo Panka en Anton Paal zullen snel merken dat zij met het indienen van de amnestiewet, niet de democratie, maar een ordinaire drugsdealer en moordenaar hebben gediend.

Voor Desi Bouterse en zijn handlangers zal het eens te meer duidelijk worden, dat het democratie- en rechtstaatminnend Surinaamse volk niet uit te schakelen is, met welke wet dan ook. De tijd zal het leren, snel ook!

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden / Freedom of Speech Network

04-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics