Nickerie.Net, zondag 08 april 2012


Kleinzoon Anton de Kom haalt fel uit naar president Bouterse

PARAMARIBO- Antoine de Kom, de kleinzoon van de legendarische Anton de Kom, is niet te spreken over de wijziging van de amnestiewet. In het Nederlands live tv- programma Buitenhof gaf hij vandaag zijn mening over de recente ontwikkelingen in Suriname. Daarbij haalde de dichter en forensische psychiater fel uit naar president Desi Delano Bouterse.

Antoine de Kom.

“Deze wet is een schurkenwet. Er is naar mijn mening nu sprake van een vermomde dictatuur, een autoritaire staat. Er zijn verschillende maatregelen doorgevoerd binnen het leger en het ministerie van Justitie die daarop wijzen”, zegt de Kom.

De Kom weet ook te melden dat Suriname een groot witwasland is. “Het is een grote witwasmachine. Als je in het land komt zie je de grote casino’s, de winkels met enorme voorraden, veel meer dan je in zo’n land zou verwachten. De wegen zijn verstopt met luxueuze auto’s, zeg maar de tegenprestaties voor buitenlandse cokeleveranties”, aldus De Kom.

De in Nederland zeer gerespecteerde psychiater brengt de vele Cambio’s in Suriname ook in relatie met de drugshandel en witwaspraktijken. “Het zijn allemaal mogelijkheden om geld wit te wassen. Je wordt niet geacht daar veel over te zeggen. Dat is ook de reden waarom het land zijn eigen koers kan varen, ze zijn minder afhankelijk van ontwikkelingshulp. De situatie in Suriname heeft veel overeenkomsten met wijze waarop de maffia handelt in de Amerikaanse film de ‘Godfather’. Die blikken, die alertheid.”

De Kom zegt overigens ervan overtuigd te zijn dat de rechters van het 8 decemberproces hun rug stijf zullen houden. “Ik ben er vast van overtuigd dat er een uitspraak zal komen.” Tot slot zei hij op een vraag wanneer hij weer naar Suriname gaat: “om veiligheidsreden kan ik dat niet zeggen”.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFC

08-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics