Nickerie.Net, woensdag 11 april 2012


Politie Nickerie internationale bende op spoor

Het is de politie van Nickerie het afgelopen weekend gelukt om wederom een boot (Go Fast-type) in beslag te nemen en twee personen te arresteren. Het gaat om een Venezolaan en een Guyanees. De politie vermoedt dat ze deel uitmaken van een internationale bende.

De inbeslaggenomen boot met een dubbele machine.

De politie kreeg een tip binnen dat er een half gezonken boot voor de kust lag. Na onderzoek bleek de informatie een gouden tip te zijn. De politie trof de boot ter plekke aan samen met twee bemanningsleden. De boot werd meteen vlot getrokken waarna het vaartuig en de twee bemanningsleden werden overgebracht naar post Nieuw Nickerie. Dit zegt de gewestelijke politie commandant Stanley Benschop aan Starnieuws.

Overgedragen

Aan de boot hingen er twee V6 machines van 250HP. De politie heeft sterke indicaties dat het hier gaat om een internationale bende die zich met drugshandel of met mensenhandel bezighoudt. De zaak is overgedragen aan de bijzondere diensten van het Korps Politie Suriname voor verder onderzoek.

Dit vaartuig is het tweede, uitgerust met twee V6 machines van 250HP, dat door de politie in beslag wordt genomen. De eerste werd in december eveneens langs de kust, in beslag genomen. Volgens Benschop moet er nog een snellere type zijn met een capaciteit van twee x 750HP. De zaak van de eerste boot is nog bij de rechter omdat de advocaat van de verdachten hoger beroep heeft aangetekend.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

11-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics