Nickerie.Net, dinsdag 17 april 2012


Wageningen krijgt hulpbrug voor handhaven van Oost-West verkeer

Terwijl de TW (Theo de Wit) brug nabij Wageningen wordt hersteld, zal er een hulpbrug komen. Dit is nodig om de productiesector niet de dupe te laten worden. Het bacovenbedrijf SBBS lijdt schade omdat voertuigen met een lading die zwaarder is dan vier ton niet over de brug mogen rijden.

Districtscommissaris (dc) van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, zei op een persconferentie vandaag dat slagvaardig te werk wordt gegaan. Er komt alvast een hulpbrug met een oprit waardoor Ďzwaar transportí vermoedelijk weer over de brug kan. De economische activiteiten mogen niet gestagneerd worden, benadrukte de dc. De TW-brug vertoont alarmerende verzakkingen. Daarom moeten er noodmaatregelen komen.

De Theo de Wit-brug te Wageningen.

De dc werd bijgestaan door de politie, ministerie van Openbare Werken en deskundigen van Ingenieursbureau Firm Engineering belast met het project. Joeloemsingh ging uitgebreid in op de mankementen die de brug vertoont. De eerste melding van verzakkingen kreeg hij op 8 april. Hij oriŽnteerde zich ter plekken met deskundigen, maar de situatie was niet alarmerend. Op 13 april verergerde de situatie, vermoedelijk door zwaar transport over de brug. Direct handelen bleek noodzakelijk.

De dc riep de hulp in van Openbare Werken. Een team van deskundigen van Openbare Werken en Ingenieursbureau Firm Engineering oriŽnteerden zich zaterdag ter plekke. Er werd meteen een plan van aanpak in elkaar gezet. Op zondag 15 april werden houten balken ter ondersteuning geplaatst onder de brug. De politie bewaakt de brug.

De infrastructuur op de Oost-Westverbinding lijdt zwaar onder het industriŽle verkeer, vooral afkomstig van Rijstbedrijf Manglie en SBSS Bananenbedrijf. De wegen die voor een groot deel over een zwampgebied zijn aangelegd, kunnen het geweld van het industrieel verkeer hooguit een paar maanden weerstaan. Er gaan daarom steeds meer geluiden op om deze vernietigers zwaarder te belasten met wegenbelasting omdat ze voor een groot deel debet zijn aan de vernietiging van de infrastructuur voor het reguliere verkeer.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS / FOS Network

17-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics