Nickerie.Net, dinsdag 01 mei 2012


Streven naar rookvrije Nickerie met Anti-rookcampagne

Nickerie - Middels het overhandigen van voorlichtingsmateriaal bestaande uit posters, stickers en flyers aan de adjunct-districtssecretaris, tevens kantoorhoofd van het commissariaat Nickerie, Sharmila Thakoer-Shiamrai, heeft de waarnemend directeur van het Streekziekenhuis Nickerie (SZN), Antoine Elias, de antirookcampagne van het Ministerie van Volksgezondheid gelanceerd in het district. Elias benadrukte dat het niet om een campagne van het SZN gaat, maar dat hij benaderd is door de directeur van Volksgezondheid om namens het ministerie de lancering voor het rijstdistrict te doen.

Bestandsdelen van een doorsnee sigaret

Het is een landelijke campagne die gevoerd zal worden voor een zoveel mogelijk rookvrij Suriname. Elias zegt dat hij naar alle overheidskantoren zal gaan en ook particuliere bedrijven zal aandoen om posters, flyers en stickers te verdelen. "Het is natuurlijk netjes om het hoofdgebouw van Nickerie, het commissariaat, als eerste aan te doen", legt Elias uit.

Hij geeft aan dat de overheidsgebouwen via het Bureau Alcohol en Drugs (BAD) voorzien zullen worden van voorlichtingsmateriaal voor de antirookcampagne. Volgens Elias is het Ministerie van Volksgezondheid niet alleen voor medische zorg verantwoordelijk, maar het is zijn taak om ook preventief te werk te gaan.

"Een onderdeel om preventief te werk te gaan is proberen de mensen uit te leggen dat roken niet gezond is. Roken kan heel wat ziektes met zich meebrengen", zegt Elias. Hij merkt op dat de afbeeldingen op de posters schrikbeelden zijn die de mensen ervan bewust moeten maken hoe gevaarlijk roken is. "Het roken kan je sneller naar je graf brengen", waarschuwt hij.

Thakoer-Shiamrai, die districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vertegenwoordigde, sprak de hoop uit dat het doel van de campagne Nickerie bereikt en dat het district zoveel mogelijk rookvrij wordt. Ook Elias vindt dat Nickerie het liefst rookvrij wordt. De ziekenhuisdirecteur zegt dat de Wereld Gezondheids Organisatie de trekker is van de antirookcampagne. (A.Lieveld )

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / De West / FOS Network

26-04-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics