Nickerie.Net, dinsdag 01 mei 2012


Apintie beklaagt zich bij vp over perschef Limburg

De directeur van Apintie Radio en Televisie, Charel Vervuurt, heeft in een paar brieven aan vicepresident Robert Ameerali zich beklaagd over het gedrag van Clifton Limburg, perschef van president Desi Bouterse. Vervuurt zegt dat Limburg als perschef zijn medewerkers telefonisch heeft bedreigd op de staatsradio en heeft geďntimideerd. Volgens de Apintie directeur heeft dit, wat hij noemt respectloos gedrag, ertoe geleid dat luisteraars tegen de Apintie medewerkers zijn opgestookt en de medewerkers telefonisch hebben bedreigd. Limburg zegt aan Starnieuws dat net zoals de medewerkers van Apintie gebruik maken van het recht op vrije meningsuiting hij dat ook doet.

Ook het recht

“Ik mag mijn mening hebben op uitspraken die gedaan zijn door Gail; het is mijn democratisch recht”, zegt Limburg. (Gail Eijk is programmamaker bij Apintie…). Volgens hem heeft hij het recht een analyse te maken van wat mensen doen. Hij blijft er bij dat Eijk zich als journalist niet op een correcte manier heeft gedragen.

“Ik ben geen journalist, maar ik heb wel geleerd dat journalisten zich niet mogen mengen in het nieuws met hun persoonlijke mening en participeren in een stille loop met witte kleding (red. tegen de door Bouterse geforceerde Amnestiewet). Ik ben presentator van een programma en dat doe ik al 12 jaar en niet als perschef van de president”, zegt Limburg. Hij zegt zich helemaal niet te storen aan de brieven van Apintie.

Monddood maken

Vervuurt wijst in een van zijn brieven de vicepresident er op dat er niets is terecht gekomen van het voornemen van de regering om een goede relatie op te bouwen met de onafhankelijke media. Integendeel worden niet alle media geďnformeerd en wordt selectief gekozen wie wel waarover wordt geďnformeerd.

Vervuurt noemt dit handelen van de regering, verdeel en heers. Vervuurt geeft aan dat nieuwsmedia pijlers zijn in een democratie en dat ervoor gewaakt moet worden dat Suriname niet langzaam afglijdt naar en periode waarin de media monddood worden gemaakt.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

01-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics