Nickerie.Net, donderdag 03 mei 2012


Petitie voor intrekking amnestiewet

c183ee52e54ebd7d912656996a2f4934.jpgHet Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname zal De Nationale Assemblee vragen om de amnestiewet in te trekken. Dinsdagmiddag wordt een petitie aangeboden aan het college. De wet is op 5 april aangenomen en de volgende dag bekrachtigd en afgekondigd door waarnemend president Robert Ameerali.

De organisatie zegt dat rond de aanname van deze wet er grote onrust is ontstaan binnen de Surinaamse en internationale gemeenschap. Verschillende nationale en internationale mensenrechtenorganisaties en instellingen hebben duidelijk blijk gegeven van hun afkeuring voor de aanname van de amnestiewet en daarmee de poging schuldigen buiten vervolging te stellen. De mensenrechtenschendingen in Suriname van de jaren tachtig waaronder niet alleen de Decembermoorden 1982, Moiwana ’86 en de moord op inspecteur Herman Goodings, eisen een eind aan rechteloosheid en het vrij rondlopen van (niet) vervolgde daders.

Het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname zal om deze redenen een petitie aanbieden aan De Nationale Assemblee met het verzoek deze wet op zo kort mogelijke termijn in te trekken.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS/ FOS Network

03-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics