Nickerie.Net, vrijdag 04 mei 2012


‘EU gaat Suriname flinke tik op de vingers geven’

P. Zantingh

Brussel - De Europese Unie gaat Suriname binnenkort op de vingers tikken omdat de omstreden amnestiewet aangenomen is. Volgens de NOS bevestigen Brusselse bronnen dat ‘de zwaarste maatregel voordat er sancties volgen’ binnenkort genomen wordt.

   Een maand geleden nam Suriname de amnestiewet aan. Daarin is vastgelegd dat de verdachten van de Decembermoorden van 1982, onder wie president Desi Bouterse, niet verder worden vervolgd. Nederland reageerde op de dag zelf afkeurend en haalde de ambassadeur terug. Europa wilde eind april nog niet tot sancties overgaan, maar de EU gaat nu een Artikel 8-dialoog aan met Suriname: volgens de NOS een ‘stevige tik op de vingers’ in de vorm van een diepgaand politiek gesprek dat uiteindelijk tot harde afspraken moet leiden.

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin zou al op de hoogte gesteld zijn. Op 11 mei komt de Surinaamse Krijgsraad bij elkaar om te beslissen of de amnestiewet aangenomen wordt. De rechters kunnen ook bepalen dat de Amnestiewet niet van toepassing is op de Decembermoorden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NOS

04-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics