Nickerie.Net, woensdag 09 mei 2012


Deelnemers tevreden met wijze aanbieding petitie DNA

Paramaribo - Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, zegt dat voorzitter Jennifer Geerlings-Simons graag de petitie van het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname zelf in ontvangst wilde nemen. Toen de brief binnenkwam, heeft Simons geprobeerd om na te gaan of de petitie op een andere dag kon worden aangeboden. Zij stelde vrijdag voor, maar dat was niet haalbaar voor de organisatie. De deelnemers aan de protestmars toonden hun erkentelijkheid over de wijze waarop de petitie in ontvangst is genomen.

73b4c3ca839c8164aa8e6cda708f8d01.jpgRani Sohansingh overhandigt de petitie aan waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch.

Wijdenbosch die de petitie in ontvangst nam, zei dat dit de correcte informatie is. Simons is op een conferentie in Chili. Daarom heeft zij vicevoorzitter Wijdenbosch gevraagd om de petitie in ontvangst te nemen. De petitie werd voorgelezen door Rani Sohansingh.

Waardigheid gewaardeerd

De ingediende petitie zal worden ingeboekt als ingekomen stuk, waardoor assembleeleden hierop in kunnen gaan op een openbare vergadering. Wijdenbosch zei dat assembleeleden die een kopie willen, deze ook kunnen krijgen. Zij merkte op dat mensen het recht hebben om gebruik van het recht op vreedzame betoging, het recht op vrije meningsuiting en het recht op aanbieden van een petitie aan De Nationale Assemblee.

Het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname vindt dat op een waardige wijze de petitie in ontvangst is genomen. De deelnemers aan de protestmars zongen het volkslied nadat de petitie in ontvangst werd genomen. Zij zijn tevreden over dat een grote menigte op de been is gekomen. Bij de afsluiting van de manifestatie zei Wilgo Valies namens de organisatie dat niet geweken zal worden voor intimidatie. Er zal doorgegaan worden met de strijd. Afgewacht wordt wat de beslissing van de krijgsraad zal zijn vrijdag. Aan de menigte werd gevraagd om zich vanaf zaterdag gereed te houden voor een oproep van de organisatie.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

08-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics