Nickerie.Net, woensdag 09 mei 2012


"Geachte Excelentie D.D. Bouterse",

COLUMN - "Geachte Excelentie", president van de Republiek Suriname, D.D. Bouterse” Proficiat! Bij deze feliciteer ik u van harte! U hebt het gepresteerd om ouderen, rechtgeaarde hardwerkende Surinamers, jongens en meisjes die de middelbare school nog moeten afmaken, studenten, te promoveren tot staatsvijanden. Vijanden van de staat die volgens u de vooruitgang van Suriname als natie in de weg staan, dankzij hun standpunt in de amnestiekwestie. Ook hebt u het gepresteerd om een van de meest walgelijke televisiemomenten van dit jaar, en het is pas mei 2012, af te leveren. Scènes die wij alleen hebben gezien met de volgende hoofdrolspelers: Mugabe, Mubarak, Khadaffi en Saddam Hussein.

Walgelijk, ronduit walgelijk ... elke cel in mijn huid kreeg kippenvel toen ik als "dja dja Sranangmang" de beelden terugkeek. Waar haalt u het in uw hoofd vandaan om, in de functie van staatshoofd van de Republiek Suriname, tekeer te gaan tegen tieners, vaders en moeders, ouderen die hun bloed, zweet en tranen hebben gegeven voor de opbouw van dit land? Rechtgeaarde Surinamers die opkomen voor hun eigen mening. Waar haalt u de durf vandaan om op kosten van de burger een brasadei te organiseren, waar u de rest die tegen u zijn, criminaliseert?

Excellentie, eenmaal wij nu toch bezig zijn, waar slaat de logica op dat degene die tegen de amnestiewet zijn, tegen de staat Suriname zijn? Denkt u nou echt dat de grond onder ons zal sidderen en beven als er vrijdag een veroordeling tegen uw persoon volgt? Denkt u nou echt dat de vogels zullen stoppen met fluiten en de economie zaterdag in een vrije val naar de afgrond afstevent als u vrijdag veroordeeld wordt tot water en brood? Dan moet ik u teleurstellen, de ontwikkeling van dit land staat of valt niet met uw veroordeling. We hebben het 10 jaar zonder u gehad en de volgende 10 zonder u zullen ons ook prima afgaan. Suriname is geen Desi Bouterse, Suriname is 500.000 Surinamers en een oppervlakte 5 maal die van Nederland. Dat is Suriname.

U hebt het gepresteerd om binnen 2 jaar de meest onfatsoenlijke president in de geschiedenis van Suriname te zijn. In dat licht zullen wij u herinneren in de geschiedenis van ons mooi land. Dictator, hoofdverdachte van moord, couppleger, en lafaard. Een lafaard die het debat als president niet opzoekt bij het stroomlijnen van regeringsbeleid, als die wordt behandeld in de assemblee. Een lafaard die zich verschuilt achter zijn stromannen, bodyguards, en macht, verkregen door volksverlakkerij. En president, een president die het gepresteerd heeft om Suriname binnen 2 jaar tot op het bot te verdelen.

Een dictator die het overgrote deel van de bevolking toen veroordeeld heeft tot armoede. Een hoofdverdachte in de moord op 15 Surinamers. Een president die het presteert om te rekenen op de zegen van God terwijl hij andersdenkende verkettert en dreigt met geweld. Nee excellentie, geen standbeelden en lofzang of toneelstukken voor u. Geen groots uitgemeten biografie over de persoon Bouterse in de geschiedenisboeken, slechts één donkere bladzijde. Besmeurd met corruptie, nepotisme, moord, drugscriminaliteit en verdeeldheid. En Excellentie, daarmee kan zelfs een oplichter als Steve Meye u niet bij helpen in het aangezicht van God. Dat is de realiteit en dat zullen de gevolgen zijn van het leven dat u geleden heeft en de keuzes die u als individu gemaakt heeft.

Voor de grondwet, het hoogste recht voor Suriname is een ieder gelijk en heeft een ieder het recht op vrije meningsuiting. Dit geldt voor de visverkoopster op de centrale markt, voor de geleerde advocaat werkzaam in de rechtbank, voor de tiener op LYCO 2, voor de wetgever werkzaam in het DNA, en last but not least zeer zeker voor de president van dit mooie land. Een ieder mag voelen wat hij wilt en dit uiten op de manier die hem/haar zint zonder dat er een ander schade hiervan ondervindt. Dit recht, dit gemeenschapsgoed waar Pengel en Lachman voor gestreden hebben en voor hun Doedel en de Kom hun leven voor gegeven hebben is de zuil waar onze democratie op rust.

De oorzaak waarom u toen besloten heeft om die 15 Surinamers uit te betalen, waarbij ze het kleingeld mochten houden. Realiseert u zich wel dat u een erg agressieve achterban heeft die alles doet wat u zegt? Elke druppel bloed die zal voortvloeien uit de confrontatie waarop u aanstuurt tegen de “ landverraders” komt op het conto van u toch al bloedbesmeurde blazoen. Realiseert u zich wel dat de vlieger van 8 december 1982 niet meer opgaat en u die stunt nooit meer kan uithalen? U bent geen baas, Bello en Bruintje, die hebben een baas. Somohardjo, Brunswijk, Hooghart en Meye die hebben een baas. Wij zijn Surinamers, kinderen van dit land, burgers, gelijk voor de wet ongeacht afkomst, mate van scholing, mate van succes in het leven. Dit recht geldt voor een ieder ... ook mensen waarmee u het oneens bent.

Ik schaam mij voor het feit dat u president bent van dit schitterend land, land van mijn voorouders en hun voorouders. Ik schaam mij voor het feit dat u het gepresteerd heeft om mijn landgenoten te demoniseren en te criminaliseren in het oog van uw aanhangers vanwege hun mening. Ik schaam mij voor het feit dat u niets positiefs gepresteerd heeft in de 2 jaar dat u nu aan de macht bent. Ik schaam mij voor uw woorden die tieners, onschuldigen in deze kwestie, tot staatsvijanden gepromoveerd heeft. Als er iemand het predicaat van staatsvijand wel verdient dan zijn het Somohardjo, Steve Meye en Ronnie Brunswijk wel waarmee u het podium deelde. Pseudo Surinamers die alleen maar hun eigen bankrekening gediend hebben als parlementariër/ambtenaar. Volksvertegenwoordigers die wij kunnen missen als kiespijn.

Excellentie, een woord van wijsheid. De volgende keer dat u het waagt om mede Surinamers, die uitkomen voor hun eigen mening, gaat criminaliseren tot staatsvijanden moet u eerst een lange en bedenkelijke blik richten op uw spiegelbeeld. Want in Suriname bent u, samen met die "drie Pekineesjes" (aangezien u toch Baas bent) van u waarmee u het podium deelde zaterdag jl. , de enige die voldoen aan het predicaat van staatsvijanden. Staatsvijanden die vooruitgang en een schitterende toekomst van ons land in de weg staan. Denkt u daar maar eens goed over na de volgende keer voordat u het podium betreedt.

Met vriendelijke groet,

A.Abaisa Officieel Staatsvijand

alfredabaisa@gmail.com www.facebook.com/alfredabaisa

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden / No Spang

09-05-2012

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2012. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics